Kiváló hajtáslánc

Az áruterítő fuvarozásban az a leglényegesebb, hogy testre szabott megoldásokat tudjunk biztosítani ügyfeleinknek. Ezért kínálja a DAF a motorok, sebességváltók és hátsó tengelyáttételi arányok különleges választékával rendelkező LF-et, hogy Ön garantáltan a legjobb tehergépkocsit kapja erre a munkára. Bármelyiket is választja, a maximális rendelkezésre állás és üzemanyag-takarékosság, a kiváló teljesítmény, az alacsony károsanyag-kibocsátás és a páratlan járművezetői kényelem minden DAF LF járművünkön az alapfelszereltség részének számít.

Erős motorok

A DAF a motorok széles választékát kínálja. Ezek közé tartozik a nagy teljesítményű, négyhengeres, 4,5 literes PACCAR PX-5 és a hathengeres, 6,7 literes PACCAR PX-7 motor is. Az új szoftvernek, valamint az optimalizált hő- és levegőkezelésnek köszönhetően a maximális nyomatékot megnöveltük, ráadásul ezt mindkét motornál alacsonyabb fordulatszámokon lehet elérni.

Gyorsabb áttételi arányok a hátsó tengelyen

Az új, gyorsabb – akár 3,31:1 arányú – hátsótengely-áttételi arányokat kihasználva a motorfordulatszám utazósebesség mellett 150–200 fordulat/perccel alacsonyabb. A továbbfejlesztett motorokkal együtt ez a hajtáslánc-optimalizálás akár 6%-os üzemanyag-megtakarítást is biztosíthat, miközben a halkabb motor miatt a járművezető kényelemérzete tovább javul.

Gazdaságos és csendes

A PACCAR PX motorok megfelelnek a legújabb károsanyag-kibocsátási követelményeknek, és az eddigi legalacsonyabb kibocsátási értékekkel büszkélkedhetnek. Sőt, kompakt kialakításuknak köszönhetően, amit több alkatrész beépítésével sikerült elérni a motorblokkba és a hengerfejbe, a motorok figyelemre méltóan csendesek, ezzel is fokozva a járművezető kényelmét.

Nagy hatékonyságú sebességváltók

A DAF LF járműveket a maximális hatékonyság érdekében 5, 6, 9 és 12 fokozatú kézi, robotizált és automata sebességváltók széles választékával szereltük fel. Az Allison automata sebességváltó most a legerősebb DAF LF változat esetében is elérhető.

DAF LF
 
 

 

A DAF LF részletesebben


DAF LF
Alváz

A tökéletes alap, amelyre építhet. Modern, erős és könnyű alvázával a DAF LF a robusztusság és rugalmasság terén sem köt kompromisszumokat.

DAF LF exterior
Külső kialakítás

Fantasztikus külső formatervezése erőteljes és barátságos megjelenést kölcsönöz a DAF LF-nek, így a tehergépkocsi kitűnő reklámja lehet cégének.

DAF LF
Tökéletes munkakörnyezet

Amint beszáll a fülkébe, a járművezető máris a DAF LF kényelmének, a felhasználóbarát környezetének és biztonságának legmagasabb szintjét élvezheti.

 
DAF 3D truck configurator

DAF tehergépkocsi-konfigurátor

A hatékonyság a pontosan az Ön igényeinek megfelelő alkalmazási területre szabott tehergépkocsi kiválasztásával kezdődik. Szabja testre a fülkét, a színeket, a jármű külsejét, a hajtásláncot, az alvázat és egyéb jellemzőket a DAF 3D-s tehergépkocsi-konfigurátora segítségével.

Konfigurátor indítása