Kiváló hajtáslánc

Az áruterítő fuvarozásban az a leglényegesebb, hogy testre szabott megoldásokat tudjunk biztosítani ügyfeleinknek. Ezért kínálja a DAF a motorok, sebességváltók és hátsó tengelyáttételi arányok különleges választékával rendelkező LF-et, hogy Ön garantáltan a legjobb tehergépkocsit kapja erre a munkára. Bármelyiket is választja, a maximális rendelkezésre állás és üzemanyag-takarékosság, a kiváló teljesítmény, az alacsony károsanyag-kibocsátás és a páratlan járművezetői kényelem minden DAF LF járművünkön az alapfelszereltség részének számít.

Erős motorok

Az LF a motorok széles választékát kínálja. Ezek közé tartozik a kompakt, négyhengeres, 4,5 literes PACCAR PX-5 és a nagy teljesítményű, hathengeres, 6,7 literes PACCAR PX-7. Az optimalizált újratervezésnek köszönhetően ezek a motorok többé nem igényelnek kipufogógáz-visszakeringetést vagy bonyolult, változó geometriájú turbófeltöltőket, ami a megbízhatóságot és az üzemanyag-hatékonyságot is fokozza.

Akár 3% üzemanyag-megtakarítás

A motorok teljesítményét és nyomatékát is optimalizálták, hogy alacsonyabb fordulatszámon is éreztetni tudják a hatásukat. Ezenkívül a motor utókezelő rendszerét (EAS) és az AdBlue-tartályt is áttervezték, hogy a jobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a motor közelében helyezkedjenek el. Az EAS és a motor újításai együttesen akár 3%-os üzemanyag-megtakarítást eredményeznek.

Gazdaságos és csendes

A PACCAR PX motorok természetesen a legújabb károsanyag-kibocsátási követelményeknek is megfelelnek. Ráadásul a számos alkatrész a motorblokkba és a hengerfejbe történő beépítésével elért kompakt kivitelüknek hála a motorok rendkívül csendesek, ami még tovább fokozza a járművezetői kényelmet.’

Nagy hatékonyságú sebességváltók

A maximális hatékonyság érdekében az LF kézi és automata sebességváltók széles választékával kapható. A kézi sebességváltók 6 vagy 9 fokozatú változatban kaphatók, míg az automata sebességváltók között 5 vagy 6 fokozatú Allison sebességváltók és egy 8 fokozatú ZF Powerline sebességváltó szerepel.

Új légbeszívó

Az új hajtáslánchoz a fülke mögött elhelyezett közepes magasságú légbeszívó társul. Ez biztosítja, hogy a motor csak a legtisztább levegőt használja.

 
New-LF-engines

 

A DAF LF részletesebben


DAF LF

Alváz

A tökéletes alap, amelyre építhet. Modern, erős és könnyű alvázával a DAF LF a robusztusság és rugalmasság terén sem köt kompromisszumokat.

DAF LF exterior

Külső kialakítás

Fantasztikus külső formatervezése erőteljes és barátságos megjelenést kölcsönöz a DAF LF-nek, így a tehergépkocsi kitűnő reklámja lehet cégének.

DAF LF

Tökéletes munkakörnyezet

Amint beszáll a fülkébe, a járművezető máris a DAF LF kényelmének, a felhasználóbarát környezetének és biztonságának legmagasabb szintjét élvezheti.