DAF XB Electric

Új generációs DAF XB Electric

Az ideális zéró károsanyag-kibocsátású, városi áruterítő tehergépkocsi

 

Tökéletesen alkalmas a fenntartható belvárosi és regionális áruterítésre

A DAF az új DAF XB Electric segítségével kibővíti ‘zéró károsanyag-kibocsátású’ termékkínálatát. A szén-dioxid-kibocsátás további korlátozása érdekében az elektromos meghajtású XB típusra való átállás a helyes döntés. A DAF XB Electric a kategóriájában a legjobb kényelmi mutatókkal, vezethetőséggel, hatékonysággal és biztonsági jellemzőkkel rendelkezik, pontosan úgy, mint az XB dízel változata.  Az új DAF XB Electric tökéletesen alkalmas a fenntartható városi és regionális áruterítésre. A 16 és 19 tonnás változatok mellett egy 12 tonnás változat is kapható 17,5”-os kerékkel, és csak egy fellépővel. A tengelytávok 4,2 métertől kezdődnek.

 
DAF XB Electric

Akár 350 kilométeres hatótáv

Az XB Electric elektromotorja 120 vagy 190 kW névleges teljesítményt biztosít a specifikációtól függően, valamint 950, illetve 1850 Nm névleges nyomatékot képes leadni, 2600 és 3500 Nm csúcsértékkel. A lehető legalacsonyabb környezeti hatás és a legnagyobb tartósság érdekében a DAF kobalt- és magnéziummentes lítium-vas-foszfátot (LFP – lítium-vas-foszfát) alkalmaz nagy energiasűrűségű akkumulátorcsomagokban, amelyek bruttó energiatartalma 141–282 kWh. Az akkumulátoros meghajtású XB Electric akár 350 kilométer megtételére is képes, ráadásul mindezt rendkívül halkan, mindenféle káros anyag kibocsátása nélkül. Ez a távolság bőven elegendő a városi áruterítő fuvarozással foglalkozó cégek igényeinek kielégítésére.

Gyors és lassú töltés

Az új DAF XB Electric különlegessége a „kombinált töltőrendszer”. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a tehergépkocsi a normál elektromos hálózaton keresztül legyen tölthető; ideális, ha a jármű a nap végén tér vissza a kiindulási ponthoz. Az akkumulátorok (650V DC, 150 kW) 20% és 80% közötti gyorstöltése a specifikációtól függően mindössze 40–70 percet vesz igénybe.

 

Segítünk elindulni a teljesen elektromos meghajtás felé vezető úton

A DAF folyamatosan segít Önnek a zéró károsanyag-kibocsátású közlekedésre való átállás útján. A cég számára optimális tehergépkocsi-konfigurációt és töltési stratégiát kínálunk. Kiterjedt márkakereskedői hálózatunk emellett lehetőségeket, szakértői tanácsokat és külön járművezető-képzési programot is kínál, hogy az elektromos átállás minél hatékonyabban és zökkenőmentesen történjen.

 
 

Páratlan szintű biztonság

Az új DAF XB Electric tehergépkocsihoz elérhető egy a kategóriaelső biztonságot és vezetői kényelmet szolgáló, korszerű vezetéstámogató rendszereket tartalmazó csomag.

Distribution-Banner-3840x1300_03

Virtuális DAF-élmény

Fedezze fel az új generációs DAF XB típust, vegyen részt egy virtuális tesztvezetésen, és tekintse meg a virtuális DAF-élmény által kínált számos lehetőséget!

Látogasson el ide:
 
 
 
DAF-XB-Electric-truck-and-charger

Töltőrendszerek

A DAF segít kiválasztani a megfelelő töltőrendszereket az akkumulátorokhoz . Szorosan együttműködünk a vezető beszállítókkal, továbbá a töltőállomások széles választékban és többféle kapacitással állnak rendelkezésre. Emellett személyre szabott képzést is kidolgozunk, hogy segítsünk járművezetőinek a legtöbbet kihozni elektromos tehergépkocsijából. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a DAF többet tesz annál, mint hogy egyszerűen a legjobb tehergépkocsikat kínálja.

További tudnivalók
 

A legújabb akkumulátortechnológia

Kívülről semmi nem látható belőle. Ettől függetlenül elmondhatjuk, hogy a DAF Electric járművek az elmúlt évek elektromos tehergépjármű-technológiájának egyik legnagyobb vívmányával vannak ellátva, ami nem más, mint az LFP akkumulátor. Az LFP jelentése lítium, ferro (vas) és foszfát, amely az áramforrás három fő alkotóelemére utal.

A DAF Trucks az első legnagyobb eredeti berendezésgyártó, amely ezt a típusú tápegységet használja tehergépkocsijában, hosszadalmas tesztek és alapos kutatások után. Az LFP-akkumulátoroknak három óriási előnye van a meglévő kobalt- és magnéziumtartalmú akkumulátorokkal szemben: teljesen kobaltmentesek, Cell to Pack elven épülnek fel, és rendkívül biztonságosak.

Kobaltmentes

A kobaltot gyakran tekintik az akkumulátorok alapvető nyersanyagának. Azonban nem csak az a probléma, hogy a kobaltkészletek végesek, maga a bányaipar sem tekinthető fenntarthatónak. Mindez jó ok arra, hogy a DAF olyan alternatívát keressen, amely mindkét hátrányt kiküszöböli. Az LFP szerencsére megfelel ennek a követelménynek, így a DAF Electric járművek még környezetbarátabbak lehetnek.

DAF LFP battery

Egymásra rakható cellák

Az akkumulátor „Cell to Pack” típusú. Ez azt jelenti, hogy az egyes akkumulátorcellák egymásra helyezhetők, és nincs szükség közbenső puffermodulokra. Ez óriási mértékben növeli az egy literre jutó energiasűrűséget.

Maximális biztonság

A többi hagyományos akkumulátorhoz képest az egyik legfontosabb előny az LFP áramforrás hő- és kémiai stabilitása. A lítium-, vas- és foszfátösszetétel nem csak növeli az akkumulátor ellenállását a túlmelegedéssel szemben, hanem megszünteti – az akkumulátorcsomagon belüli láncreakciót is. Ennek eredményeként az LFP-akkumulátorok felszerelésével a spontán égés lehetősége nullára csökken, tovább javítva a DAF Electric biztonsági mutatóit.

 
 
 

Üzleti partner

A károsanyag-kibocsátás nélküli szállításhoz nem csupán elektromos tehergépkocsit kell vásárolni. A sikeres zéró károsanyag-kibocsátású szállítási megoldás kialakításához a DAF fejlett útvonalelemző és -szimulációs eszközöket fejlesztett ki. A tapasztalt DAF értékesítési tanácsadók ezekkel az eszközökkel választják ki a megfelelő zéró károsanyag-kibocsátású szállítási megoldást a különféle elektromos DAF-tehergépkocsi-konfigurációk és töltőberendezés-specifikációk közül. Alternatív műszaki megoldásokat tárnak fel, világos betekintést nyújtanak az ezekkel a megoldásokkal kínált előnyökbe, és meghatározzák az optimális megoldást a zéró károsanyag-kibocsátású szállítási igényhez. E lépések során szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel.

 
Dealer advice

Elektromos tehergépkocsik szervizelése

Az elektromos tehergépkocsik szervizelése eltér a hagyományos társaikétól. A DAF-márkakereskedőnek naprakész ismeretei, valamint teljesen kiképzett és tanúsítvánnyal rendelkező szakemberei vannak a tehergépkocsik karbantartásához.

 
DAF XB

Erőteljes teljesítményű dízel

Az innovatív, teljesen akkumulátoros elektromos hajtáslánc mellett az új DAF XB PACCAR PX-5 és PACCAR PX-7 dízelmotorral is kapható. Ezek a motorok készen állnak a HVO alkalmazására, akár 90%-kal csökkentve a CO2-kibocsátást („well-to-wheel”, azaz kitermeléstől az üzemanyagtartályig).

További tudnivalók