Nagyfokú biztonság

 

Az új generációs XF, XG és XG+ kiemelkedő biztonságot nyújt a járművezetők, a váltósofőrök és a közlekedés más résztvevői számára. A nagyméretű ablakok, az alacsony övvonal és például a praktikus járdára néző ablak új szintre emeli a közvetlen látóteret. A közlekedésbiztonság tekintetében a masszív fülkeszerkezet, a kategóriaelső ergonómia és a nagyobb biztonságért felelős intelligens funkciók piacvezető helyre emelik az új generációs DAF tehergépkocsikat.

 
 

Maximális közvetlen és közvetett látótér

HMI

Intelligens ember–gép felület

A páratlan kinézetű, 12 colos központi képernyő rengeteg információ megjelenítésére alkalmas. A két választható séma, a négy részletességi szint és a személyre szabott beállítások egyaránt a kormánykerékről érhetők el.

 

Ami a biztonságot illeti, a DAF mindig is a „kezek a kormányon, szemek az úton” elvet követte, ezért az új generációs DAF-járművek is kategóriaelső ergonómiát nyújtanak. Az összes vezetéshez kapcsolódó funkció, valamint a digitális kijelző menüje, a TraXon automata sebességváltó és az audió- és telefonfunkciók is a kormánykeréken és a kormányoszlopon elhelyezett bajuszkapcsolókkal vezérelhetők. A másodlagos vezetési funkciók fizikai kapcsolókkal vezérelhetők, amelyek a műszerfalon logikusan vannak elhelyezve, és könnyen kezelhetők. Ez a megközelítés garantálja, hogy a járművezető az útra koncentráljon, ami az optimális biztonság kiindulópontja.

 
 
Passive safety

Robusztus fülke, amelyet semmi sem ér váratlanul

Az új generációs DAF tehergépkocsik teljesen új és rendkívül erős fülkefelépítéssel rendelkeznek, amely minden oldalon megfelelő védelmet nyújt.

  • Elöl energiaelnyelő ütközőelemek vannak beépítve.
  • A fülke hátsó részén található ütközési zónák védelmet nyújtanak a mozgó rakománnyal szemben.
  • A DAF vezérelt kormányoszlop-deformációs rendszere (CoDeS) biztosítja, hogy a kormánykerék elfelé mozduljon a járművezetőtől, például pótkocsi hátuljával való ütközés esetén.
  • A műszerfalba épített energiaelnyelő zónák védik a járművezető térdét.

Programozott fülkeelmozdulási rendszer

Az új generációs DAF XF, XG és XG+ a DAF’egyedi és szabadalmaztatott programozott fülkeelmozdulási rendszerével (ProCaDis) rendelkezik, amely elülső ütközéskor 400 milliméteres fülke-elmozdulást tesz lehetővé az alvázon, hogy elnyelje az energiát és megakadályozza a fülke leválását. Ennek eredményeképpen megtartja a fülkeszerkezetet és maximalizálja a túléléshez szükséges teret a jármű utasai számára.

 
 

Intelligens funkciók az aktív biztonság érdekében

Az új generációs DAF tehergépkocsik az aktív biztonságot szolgáló számos funkcióval rendelkeznek. Ide tartozik többek között a fékrásegítés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a vészfékezési lámpák és a DAF Turn Assist. Olyan új funkciókat is bevezettünk, mint a DAF elektronikus rögzítőfék az intelligens rögzítőfék-vezérlés érdekében, a kis sebességű pótkocsifék a pótkocsi biztonságos csatlakoztatásához és szétkapcsolásához, valamint a rögzítőfék-rásegítés, amely további fékerőt biztosít számtalan helyzetben.