New-Generation-DAF-XD

Új távlatok a biztonság terén

Páratlan szintű biztonság a járművezetők, a váltósofőrök és a közlekedés többi résztvevője számára

 

Páratlan szintű biztonság

Gyakori városi közlekedés során a közlekedésbiztonság a legfontosabb szempont. Ezért kínál az új generációs DAF XD alacsony helyzetű fülkét, nagyméretű szélvédőt és rendkívül alacsony övvonalat, új szabványt teremtve a közvetlen és közvetett látótér tekintetében, olyan korszerű technológiákkal támogatva, mint a DAF Digital Vision System rendszer és az egyedülálló DAF Corner View. Emellett a teljesen új, robusztus fülkeszerkezet, a járművezetőt támogató rendszerek változatos csomagja és a kategóriavezető ergonómia az új generációs DAF XD típust a biztonság terén az áruterítési és szakipari osztály új iparágvezetőjévé teszi.

 
 

Kivételes közvetlen és közvetett látótér

Az utakon létfontosságú a kiváló közvetlen kilátás a járműből, de az optimális közvetett látótér is ugyanilyen fontos. Különösen akkor, ha a városi utak zsúfoltak, tele vannak védtelen és kiszámíthatatlan úthasználókkal, és olyan tárgyak szegélyezik, mint korlátok, kerékpártartók, tűzcsapok és oszlopok.

 

Megfelelés a londoni közvetlen látótérre vonatkozó szabvány (Direct Vision Standard, DVS)’ 5 csillagos minősítésének

Úgy látszik, hogy nincs a világon olyan város, amely elszántabban törekedne a haszongépjárművek és a veszélyeztetett úthasználók közötti balesetek számának csökkentésére, mint London. Ezt tükrözi a londoni közvetlen látótérre vonatkozó szigorú szabvány (DVS) is.

Bár a folyamatosan szigorodó előírások betartása mindenkinek kihívást jelent, de különösképpen a közepes és nagy igénybevételre méretezett tehergépkocsik gyártói számára, a DAF teljes mértékben támogatja a DVS célját, vagyis a közvetlen látótér maximalizálását a járművezető helyzetéből a közlekedésbiztonság növelése érdekében.

Az egyedi DAF Vision ajtóval és DAF Corner View kamerarendszerrel felszerelt új generációs DAF XD áruterítő tehergépkocsik a DVS maximálisan elérhető 5 csillagos minősítésének is megfelelnek. Ez is kiválóan bizonyítja az XD egyedi piaci helyzetét a közvetlen kilátás területén.

New-Generation-DAF-XD-london-dvs
 
New-Generation-DAF-XD-hands-on-the-wheel

„Kezek a kormányon, szemek az úton”

Különösen a városi közlekedésben az számít biztonságos járművezetőnek, aki az úton tartja a szemét, hogy észrevegye a veszélyeztetett úthasználókat, például a gyalogosokat és a kerékpárosokat. Éppen ezért a DAF „kezek a kormányon, szemek az úton” elve az új generációs XD-re is vonatkozik.

 

Az összes elsődleges vezetési funkció a kormánykerékről vagy a kormányoszlop bajuszkapcsolóiról működtethetők. A vezetéshez közvetlenül kapcsolódó funkciók, a digitális kijelző menüjének működtetésétől a TraXon vezérlésén át egészen az audio- és telefonvezérlésig, mind a járművezető keze ügyében vannak.

A másodlagos vezetési funkciók az ergonomikus kialakítású műszerfalon elhelyezett fizikai kapcsolókkal működtethetők.

 
 

Intelligens aktív biztonsági funkciók

Az új generációs DAF tehergépkocsik az aktív biztonságot szolgáló számos funkcióval rendelkeznek. Ide tartozik többek között a fékrásegítés, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a vészfékezési lámpák és a DAF Turn Assist. Olyan új funkciókat is bevezettünk, mint a DAF elektronikus rögzítőfék az intelligens rögzítőfék-vezérlés érdekében, a kis sebességű pótkocsifék a pótkocsi biztonságos csatlakoztatásához és szétkapcsolásához, valamint a rögzítőfék-rásegítés, amely további fékerőt biztosít számtalan helyzetben.

 
New-Generation-DAF-XD

Rendkívül erős, robusztus fülkefelépítés

Az új generációs DAF-tehergépkocsik teljesen új és rendkívül erős, robusztus fülkeszerkezettel rendelkeznek, amely minden oldalon véd az ütközéssel szemben. Elöl energiaelnyelő ütközőelemek vannak beépítve a maximális védelem érdekében, a fülke hátsó részén lévő ütközési zónák pedig védelmet nyújtanak a mozgó rakományokkal szemben, és biztonságos munkahelyet biztosítanak a járművezető számára. A tetőt megerősítettük, hogy borulás esetén maximális védelmet nyújtson a fülke utasainak.

ProCaDis biztonsági rendszer

A DAF egyedi és szabadalmaztatott programozott fülkeelmozdulási rendszere (ProCaDis) elülső ütközéskor 400 milliméteres fülke-elmozdulást tesz lehetővé az alvázon, hogy elnyelje az energiát és megakadályozza a fülke leválását. Ennek eredményeképpen ProCaDis megőrzi a fülke szerkezetét, maximalizálja a túléléshez szükséges teret a jármű utasai számára.

CoDeS biztonsági rendszer

A DAF vezérelt kormányoszlop-deformációs rendszere (CoDeS) biztosítja, hogy a kormánykerék elfelé mozduljon a járművezetőtől, például pótkocsi hátuljával való ütközés esetén. Az új generációs XD műszerfalába épített energiaelnyelő zónák védik a járművezető térdét.