Anhalt
Anhalt Logistics

Anhalt Logistics: Itt a bizonyíték!

 

A folyékony szállítmányok fuvarozásának szakértője, az Anhalt Logistics „könnyedén áramló megoldást” nyújt az ügyfeleinek. 


A folyékony szállítmányok fuvarozásának szakértője, az Anhalt Logistics saját szavaival élve „könnyedén áramló megoldást” nyújt az ügyfeleinek. A DAF XF jelentősen hozzájárul a vállalat ügyfelei számára biztosított szolgáltatások gördülékeny megvalósításához. 

A CF és XF járművek 2017-es bevezetésekor a DAF a korábbi típusokhoz képest legalább 7%-os üzemanyag-megtakarítást ígért – amivel a legtöbb szállítmányozási vállalat figyelmét sikerült felkeltenie.
Természetesen egy ilyen ígérettel kapcsolatban hamar felmerül a kérdés: tényleg így van?

A németországi Anhalt Logistics vállalat egyik oktatója és járművezetője, Ove Thomsen és Marco Bielefeld úgy döntöttek, hogy saját maguk győződnek meg arról, vajon az új hajtáslánc tényleg teljesíti-e az ígéreteket. Ezért több alkalommal is megtették az utat Németország északi része és Thüringen között egy olyan útvonalon, amelyet egy másik márka tehergépkocsijával korábban már többször megtettek, 100 kilométeren körülbelül 28 literes fogyasztás mellett.

 
 

Marco Bielefeld, járművezető
„Kezdetben meglepett minket az alacsony fordulatszám.”

Ove Thomsen, oktató
„A hét különböző európai tehergépkocsi-gyártó közül
mindig a DAF-ot választanám.”

 
 

Alacsony fordulatszám

„Először meglepődtünk a DAF XF alacsony fordulatszámán” – teszi hozzá Bielefeld. „Az is nagyon szokatlan volt, hogy emelkedőn felfelé haladva a tehergépkocsi saját maga csökkenti a fordulatszámot. És amikor ismét felgyorsul, akkor a teljesítménye – az igazán lenyűgözött bennünket.” Thomsen véleménye szerint még ennél is lenyűgözőbbek az üzemanyag-fogyasztásra vonatkozó adatok: „23 liter fogyasztás 100 kilométeren, a másik tehergépkocsival azonos körülmények között – ez 5 liter különbséget jelent!” Bielefeld: „Három nap alatt hozzászoktunk az alacsony fordulatszámhoz, ami ráadásul a fülkében tapasztalható nyugodt érzéshez is hozzájárul. Olyan gördülékenyen lehet nagyobb sebességfokozatba kapcsolni, hogy néha észre sem veszi az ember. A felfüggesztés is jobb, akárcsak a tehergépkocsi általános teljesítménye az úton.”

Anhalt side view
 
 
Anhalt-DAF-steering-wheel

Belső

Az ízlésesen kialakított belső térhez nagyon könnyen hozzá lehet szokni. “Amikor egy DAF-tehergépkocsi fedélzetére lép, az ember azonnal készen áll a munkára” – meséli Bielefeld. 

Új szabvány

Mindkét igazgató, Heino és Thies Anhalt is nagyon lelkes a tehergépkocsi teljesítményével kapcsolatban. Ezért nem meglepő módon 100 új XF-et rendeltek. “Vállalatunk az 1990-es évek óta használ DAF-tehergépkocsikat. Annak idején ennek inkább gyakorlati okai voltak. A tehergépkocsik nem voltak túl sok elektronikával felszerelve, megbízhatóak voltak, és a fülke is tágas volt” – emlékszik vissza Heino Anhalt. “Az XF robusztus és egyszerű tehergépkocsiból olyan prémium minőségű gépjárművé fejlődött, amely az élenjáró technológiai megoldások mellett megőrizte olyan lényeges tulajdonságait, mint a robusztusság és a megbízhatóság.“

Fehér

A bérelhető járműveket fehér színük és visszafogott Anhalt-emblémájuk alapján lehet azonosítani. Az ügyfél tetszése szerint saját márkanevét is használhatja. A vállalat telephelyén, Rehm-Flehde-Bargenben a két fehér DAF XF elsőként hívja fel a figyelmet magára, míg a flotta többi egysége az ismerős Anhalt-metálkékre van festve. A színeknél azonban sokkal fontosabbak a vállalat belső értékei, a járművezetők és a járművek. Az Anhalt Logistics-nek soha nem kell aggódnia a minőség miatt!

 
 

Családi hagyomány

A vállalatnál dolgozó járművezetők elismerése az Anhalt családi hagyományainak egyik sarokköve. Mindkét igazgató vállalati karrierjének első három évét az úton töltötte, és manapság sem telik el egy év sem anélkül, hogy legalább egy hosszú utat meg ne tennének, több napon át a kormány mögött ülve. „Ez jobb képet ad ügyfeleink igényeiről, és lehetőséget ad annak megismerésére is, hogy járművezetőinknek milyen kihívásokkal kell szembenézniük” – meséli Heino Anhalt.

Mindennapi üzleti tevékenysége során az Anhalt Logistics mindent megtesz azért, hogy járművezetői elégedettek legyenek. „Ha azt szeretnék, vezethetik a tehergépkocsit Svédországba vagy Spanyolországba is, de rövidebb útvonalakon is dolgozhatnak, ha az éjszakáikat otthon szeretnék tölteni” – magyarázza Thies Anhalt. „Csak kérniük kell.” 

Szolgáltatások teljes köre

Az Anhalt Logistics a szolgáltatások teljes körét kínálja ügyfeleinek. A vegyi anyagok és élelmiszerek szállítása mellett mára a vállalat karbantartási és bérbeadási tevékenysége is nagyon fontos szerepet tölt be. „A flotta mintegy 25%-át – a járművezetőket is beleértve – más vállalatok bérlik” – magyarázza Thies Anhalt. „A sofőröknek „két szívvel” kell rendelkezniük. Egyrészt lojálisnak kell lenniük az Anhalt csapatához, annak az alkalmazotti léthez kapcsolódó minden előnyével, másrészt pedig tudniuk kell azonosulni ügyfeleinkkel és azok termékeivel is.”

 
 

Tények és számadatok

Anhalt Logistics 

colleagues_rgb_outline

430

Alkalmazottak

services_fleet_rgb_outline

210

Tehergépkocsik

trailers

400

Pótkocsik

 
anhalt.de
 

 

Más történetek: