Download
  • 2020. október 19., hétfő
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A Leyland Trucks legyártotta a 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsit

A Leyland Trucks befejezte a 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsi gyártását: egy CF 530 „FAT” 6x4 teherautó alvázat. A tehergépkocsi a DAF Trucks Australia által rendelt négy járműből álló sorozat része, amelyet az ország üzemanyag-szállítási piacára specifikálva fognak hamarosan exportálni.

 
Leyland-Trucks-builds-100000th-DAF-CF-XF-truck
A Leyland Trucks 100 000. DAF CF/XF tehergépkocsija egy CF 530 „FAT” 6x4 teherautó alváz.
 

A modern leylandi gyártóüzemben a nyolcvanas évek végétől kezdve készítenek DAF márkájú haszonjárműveket. Napjainkban a Leyland Trucks építi a piacvezető DAF LF, CF és XF alvázak teljes választékát minden konfigurációban. A gyártósorról legördülő CF és XF tehergépkocsik többsége jobbkormányos piacokra, például az Egyesült Királyságba és Ausztráliába készül. Az üzem nemrégiben megkapta a rangos Queen's Award for Enterprise 2020 díjat annak elismeréseként, hogy az elmúlt három évben csaknem 50%-kal növelte az exportját.

Mérföldkőnek számító pillanat

„A leylandi összeszerelő üzemben készült 100 000. CF és XF tehergépkocsi rendkívül fontos mérföldkő a Leyland Trucks számára” – nyilatkozta Brennan Gourdie, a Leyland Trucks ügyvezető igazgatója. „Az Egyesült Királyság és Leyland büszke a tehergépkocsi-gyártásban elért eredményeire, melyek csúcspontját a DAF-tehergépkocsik jelenlegi termékvonalának létrehozása jelenti. A 100 000. CF és XF alváz elkészülése valódi mérföldkőnek számít, amely a Leylandben és világszerte a szélesebb körű DAF-szervezeten belül dolgozók kivételes elkötelezettségét mutatja.”

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens