Download
  • 2020. december 15., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A Leyland Trucks legyártotta a 200 000. DAF LF tehergépkocsit

A Leyland Trucks a 200 000. DAF LF alvázú tehergépkocsi legyártását ünnepli. A jelentős mérföldkövet az Egyesült Királyságban működő világszínvonalú létesítményünk érte el, amely az összes DAF LF tehergépkocsit, valamint a DAF CF és XF haszonjárműveket gyártja elsősorban jobbkormányos piacokra.

 
200000th LF built at Leyland Trucks
A Leyland Trucks által megépített 200 000.. DAF LF tehergépkocsi egy LF City 170 típusú, 7,5 tonnás tehergépkocsi, melyet a blackpooli EVTS brit szállítmányozási üzemeltetőnek szállítanak le.
 

Az ünnepelt járművet, egy 7,5 tonnás LF City 170 merev alvázas tehergépkocsit, a blackpooli EVTS brit fuvarozó cégnek szállítják. A több mint 30 járműből és 50 pótkocsiból álló flottával rendelkező EVTS vállalat a DAF régi ügyfele, amely következő napi és éjszakai raklapterítésre specializálódott az Egyesült Királyságban. A mérföldkőnek számító jármű egy 9 darabos tehergépkocsi-megrendelés része, amely két további 7,5 tonnás LF City járművet, két CF vontatót és négy darab felső kategóriás, Super Space Cab fülkével ellátott XF vontatót tartalmaz.

Városi raklapterítés

A 200 000. LF járművet városi raklapterítés céljára fogják üzembe helyezni Anglia északnyugati részén. A maximális hatékonyság érdekében a jármű 170 lóerős PACCAR PX-4 motorral van felszerelve. A tehergépkocsi PACCAR oldalponyvás felépítménnyel készült, melyet a Leyland Trucks tervezett és gyártott saját, speciális gyártósorán.

A városi áruterítő tehergépkocsik etalonja

A 7,5 és 19 tonna közötti bruttó járműtömeggel (GVW) rendelkező DAF LF termékválaszték az alkalmazások széles tartományához megfelelő. A városi áruterítő tehergépkocsik etalonjaként elismert LF sorozat kivételes manőverező képességéről, fürgeségéről, kiváló kezelhetőségéről, tágas fülkéjéről és a felépítményezők számára nagyfokú rugalmasságot kínáló alvázplatformjáról híres.

Elismertség

A Leyland Trucks üzemében a legelső LF alváz 2001-ben gördült le a gyártósorról. Azóta a DAF nagy elismerésnek örvendő áruterítő tehergépkocsija 2002-ben elnyerte „Az év nemzetközi tehergépkocsija” díjat, valamint számos alkalommal, legutóbb 2019-ben „Az év flotta-tehergépkocsija” címet is az Egyesült Királyságban. A mai LF termékkínálat 150 és 320 LE közötti teljesítményű motorokat, kézi és automata sebességváltó opciókat, nappali, hosszított nappali és hálófülke változatokat, valamint a tengelytávok széles választékát tartalmazza.

„Fontos mérföldkő”

„Természetesen nagyon büszkék vagyunk erre a sikerre, amely nemcsak az LF, hanem a Leyland Trucks történetében is mérföldkőnek számít” – nyilatkozta a Leyland Trucks ügyvezető igazgatója, Brennan Gourdie. „Ez a mérföldkő a tehergépkocsi kiváló jellemzőiről tanúskodik, és hűen tükrözi azt az iparágvezető minőséget is, amelyet 1000 elkötelezett alkalmazottunk biztosít minden nap nemzetközi ügyfeleink számára.”

 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens