Van Velsen Transport

„A kamerarendszerek biztosítják a nyugodt munkavégzést”

Van Velsen Transport

 

A Van Velsen Transport vállalat elhatározta, hogy az állásidők csökkentése, a járművezetők nyugodt munkakörülményeinek biztosítása és a biztonság fokozása érdekében kamerarendszereket szerel a tehergépkocsijaira. Megkérdeztük Aad van Velsent a tehergépkocsikba szerelt kamerarendszerek előnyeiről, valamint arról, hogy miért az Orlaco termékeket választotta.

A tehergépkocsikba szerelt kamerarendszerek előnyei

Van Velsen szerint a kamerarendszerek biztonságosabb munkakörülményeket teremtenek a szállítmányozási ágazatban, emellett fokozott kilátást és önbizalmat adnak a járművezetőknek: „Az utakon egyre nagyobb a forgalom, ami növeli a járművezetőkre nehezedő nyomást. A kamerarendszerek elengedhetetlenek ahhoz, hogy képesek legyünk megfelelően belátni környezetünket, és ezáltal biztosítják a nyugodt munkavégzést.”

A kamerarendszerekbe vetett töretlen hit

A kamerarendszerek megbízhatóságának bizonyítása érdekében elkísérjük Aad van Velsent egy építkezésre. A tehergépkocsi ablakai le vannak takarva, és így kell navigálnia a munkaterületen. Tekintse meg a videót, és nézze meg, hogy sikerült a kísérlet! 

 


Bármilyen időjárási körülmények között használható rendszerek

A Van Velsen 20 tehergépkocsival rendelkezik, amelyeket főként az építőiparban alkalmaznak. Az elmúlt 13 év folyamán a cég Orlaco kamerarendszerekkel szerelte fel járműveit. Van Velsen szerint az Orlaco kiváló minőséget szolgáltat: „A rendszereket emellett rally tehergépkocsijainkon is használjuk a lehető legszélsőségesebb körülmények között: a víz alatt, sivatagokban, valamint magas és alacsony hőmérsékleti viszonyok mellett. Már számtalan időjárási körülménnyel szembesültünk Európa-szerte, de még a vezetékek és csatlakozók is megőrizték jó állapotukat.”

Tökéletes kilátás sötétben

A rendszerek emellett folyamatosan fejlődnek. „Jobb a kilátás és a képtisztaság, továbbá nagyobb a kamera látószöge. Az ember tökéletesen látja, hogy mi történik körülötte, még sötétben is. Mi több, a kamerák jól teljesítenek esőben és hóban is.”

A tehergépkocsik visszapillantó tükre a múlté

Van Velsen szerint a tehergépkocsi-ipar rohamos mértékben fejlődik. „Úgy hiszem, hogy öt év múlva a gyárakban már nem szerelnek visszapillantó tükröket a tehergépkocsikra, mert felváltják őket a központi monitorral ellátott, teljes látószögű kamerarendszerek. Így a baleseteket gyorsabban tudjuk majd észlelni, továbbá hamarabb tudunk reagálni és felkészülni rájuk.”

Az Orlaco kamerarendszerrel kapcsolatos további információkért lásd a TRP e-katalógust.