Transportbedrijf-a-visbeen-en-zonen-story

„90 éves együttműködés a bizalomra építve”

Transport company A. Visbeen & Zonen

 

A hollandiai székhelyű A. Visbeen & Zonen fuvarozási vállalat csak egy kicsivel idősebb a DAF-nál: valamivel több mint 90 éves. A két vállalat közötti –bizalmon alapuló – üzleti együttműködés gyakorlatilag éppen ennyi ideje áll fenn. 

Adrie Visbeen (65) „katasztrófagyermeknek” nevezi magát, mivel majdnem négyhetes volt, amikor Overflakkee szigetének nagy része víz alá került az 1953-as árvíz során. „Kis híján megfulladtál”, mondták neki a szülei. A Visbeen-család túlélte a katasztrófát, a fuvarozási vállalatból azonban nem sok maradt Nieuwe-Tonge-ban. „Kicsivel korábban rendeltünk egy új DAF tehergépkocsit, de már nem engedhettük meg magunknak.” A DAF vezetése azonban hitt Visbeenben és leszállította a tehergépkocsit, sőt engedélyezte a részletfizetést is. Bár a Visbeen és a DAF közötti kapcsolat ennél korábban kezdődött, ez az esemény hozta igazán közel egymáshoz a két vállalatot.

Együttműködés

1925-ös alapítása óta a Visbeen friss gyümölcs és zöldség, valamint mélyhűtött élelmiszerek szállítására specializálódott nemzetközi fuvarozási vállalattá fejlődött. 1998-Ban a Visbeen – a Post-Kogeko és a Norfolk Line mellett – a DailyFresh Logistics alapítóinak egyike volt. A logisztikai vállalat saját raktárt üzemeltet Hoek of Holland városban. Akkoriban ez minden bizonnyal az együttműködés egyedi esetének számított, és tipikus példája volt a nyitott gondolkodású Visbeen vállalkozói döntéseinek. „Meg kell tudni bízni egymásban”, mondta. 

 
 

 

Több mint 400 légkondicionált pótkocsit, illetve több mint 100 hűtőkonténert (COOLBOXX) használnak élelmiszer szállítására különböző európai országokba. A közúti fuvarozásra Visbeen 110 tehergépkocsiból álló flottát üzemeltet, amelynek nagy részét a térség DAF-márkakereskedője szállította. A durván 200 különjárat nagy része szintén DAF-jármű.

 

Transportbedrijf a visbeen en zonen
 

Új technika

A Visbeen nemcsak vásárolt a DAFtól – ennél sokkal többet tett. „Új motorokat, sebességváltókat és más műszaki tulajdonságokat teszteltünk a DAF számára. A lehető legdiszkrétebb működés érdekében általában álcázott tehergépkocsikat használtunk.”

Az új technológiák megérkezése miatt a karbantartást kiszervezték a DAF-márkakereskedőnek. „Nincs értelme időt és pénzt fektetni berendezések vásárlásába és a szerelők betanításába, ha megbízható márkakereskedő van a térségben.”

A DAF-márkakereskedő nemcsak a tehergépkocsik, hanem a vontatott berendezések, felépítmények és hűtőmotor-egységek javítását és karbantartását is intézi. „Vállalatunk napi 24 órában, a hét 7 napján működik. Ha bármilyen probléma adódik, legyen az hétvégén vagy éjjel, azonnal meg kell oldani. A DAF-márkakereskedőmindennel rendelkezik, ami ehhez szükséges.” Ha pedig útközben történik valami, a DAF nemzetközi szervizhálózata (ITS) készen áll: „Egy telefonhívás elegendő, legyen bárhol Európában”.