Transport-Veynat-DAF-XF

Európa-szerte a társadalom szívében

Transport Veynat

 

Transport Veynat: Európa-szerte a társadalom szívében

A jól karbantartott tehergépkocsik kevesebb üzemanyagot használnak, ezért az egy kilométerre vetített költségük is alacsonyabb. Ez jelentős megtakarításokat eredményezhet. A tanulság gyorsan levonható, ha olyan kiterjedt flottával rendelkezik, mint a Transport Veynat. Pierre-Olivier Veynat, a Transport Veynat igazgatóságának elnöke egy olyan vállalkozás múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesél, amely körültekintően bánik a tőkéjével.

 

Pierre-Olivier-Veynat
 

A megelőző karbantartás hozzáadott értéket képvisel

A francia szállítmányozó vállalat saját karbantartási műhellyel rendelkezik, ahol szakképzett szerelők dolgoznak, így az időszakos karbantartás nagy részét – például a fékrendszerek cseréjét vagy a sebességváltó karbantartását – házon belül végzik. Ha azonban összetett javításokról vagy a fejlett rendszerek karbantartásáról van szó, amelyek segítenek maximalizálni a tehergépkocsik hatékonyságát, a vállalat a DAF-márkakereskedőre támaszkodik. „Már több mint tíz éve alkalmazunk egy személyre szabott karbantartási programot, amelyet flottamenedzserünk folyamatosan optimalizál. Flottánkban azonban számos különböző tehergépkocsi-márka, valamint olyan járművek is megtalálhatók, amelyek egyre összetettebb technológiával rendelkeznek, ezért a márkakereskedőkkel való szoros együttműködés elengedhetetlen a tehergépkocsik rendelkezésre állásának biztosításához. Időnként beszélek olyan járművezetőkkel, akik a nyolcvanas évek óta velünk vannak, és akik néha azon tűnődnek, miért van szükség ennyi megelőző karbantartásra. Hallani, ahogy azon viccelődnek, hogy régen 100 000 kilométer megtétele után elég volt csak az olajat utántölteni. Nem tagadom, hogy a megelőző karbantartás pénzbe kerül, de cserébe sokkal biztonságosabb, energiahatékonyabb és környezetbarátabb flottával rendelkezünk, így hosszú távon pénzt takarítunk meg” – magyarázza Pierre-Olivier.

A társadalom szívében

Annak ellenére, hogy a Transport Vynat 750 sofőrje keresztül-kasul átszeli Európát, a vállalat szilárdan a társadalom szívében gyökerezik. Komolyan veszi társadalmi felelősségét, és nagyra törő célokat tűz ki a fenntarthatóság terén, beleértve a CO2-kibocsátás csökkentését, valamint körkörös munkafolyamatokat hoz létre a hulladék összegyűjtésére és újrafelhasználására. A Transport Veynat a világjárvány idején több ezer arcmaszkot adományozott az egészségügyi létesítményeknek. Pierre-Olivier büszke arra az irányra, amely felé a vállalat tart: „Tudjuk, hogy jelentős mértékben hozzájárulhatunk a klímavédelméhez, és nyitottak vagyunk az új kezdeményezésekre. Ezért egyike vagyunk azoknak a franciaországi szállítmányozási vállalatoknak, amelyek először tesztelnek új alternatív üzemanyagokat, például az etanolt. Járművezetőink is fontos szerepet játszanak a környezetvédelemben azáltal, hogy tudatosan figyelnek a vezetési technikájukra. Támogatjuk ezt a megközelítést, ezért vagyunk a DAF járművezetői kihívás részeként a DAF Eco Drive partnere. Együtt szeretnénk előrelépni.”