DAF Municipal_XD_SL_350_FAN530_LHD_VDLSideloader

A kommunális célú közlekedés jövője

 
 
 

Minden követelménynek megfelel

 

A kommunális feladatokat ellátó járművek gyakran szűk utcákban, forgalmas környezetben működnek, ezért a manőverezhetőség és a biztonság kulcsfontosságú. Napjainkban azonban ugyanilyen fontos szempont az alacsony zajszint és károsanyag-kibocsátás is, hiszen az intelligens, élhető városok növekvő népszerűsége és a szigorodó jogszabályok nyomán egyre nagyobb a környezetbarát járművek iránti kereslet.

Az új generációs DAF XD és XF tehergépkocsik kiválóan használhatók kommunális célokra. Felépítményezésre ideális kialakításuk mellett már eleve alkalmasak a lehető legszélesebb körű felhasználásra, legyen szó szemétrakodókról, úttakarító gépekről, billenőplatós rakodókról, konténerszállítókról, vagy akár „többcélú” járművekről, amelyek például télen hóekeként is használhatók. Többféle csendes, mégis nagy teljesítményű és üzemanyag-takarékos hajtáslánc választható hozzájuk, és az opciók között az elektromotor is megtalálható.

A kommunális feladatot ellátó járművekkel kapcsolatos igények rendkívül változatosak. Két-, három- vagy négytengelyes, félautomata vagy teljesen automata sebességváltó, rövid vagy hosszú alváz, a felépítmény áramellátását biztosító mellékhajtások széles választéka stb. Az új XD és XF járművekkel ezek az igények gyorsan és hatékonyan kielégíthetők.

 
 

A kommunális feladatokat ellátó járműveknek speciális és magas szintű követelményeknek kell megfelelniük, például:

  • Manőverezhetőség, különösen a szűk utcákon
  • Biztonság, különösen a forgalmas városi környezetben való használat esetén
  • Csendes működés
  • Alváz cserélhető felépítményekhez
  • Rögzítőlemez elülső kiegészítő elemekhez
 
DAF_XF_Day_480_Robust_FAQ530_Grondzuiger_final_v4
 

Ideális keresztezés: XD és XF Extra Robust

Minden XD és XF tehergépkocsi-alváz és vontató konfiguráció elérhető „Extra Robust” változatban is. Az Extra Robust változatok fülkéje egyértelműen az XDC és XFC típusú építőipari járműveken alapul, míg az alváz a közúti XD és XF sorozatéval megegyező. Tökéletes megoldás a kommunális szegmens azon szereplői számára, akiknek nincs szükségük terepképességre – például nagy hasmagasságra és terepszögre –, ugyanakkor fontosak számukra a speciális háromrészes acél lökhárítónak, az integrált ködlámpáknak, a normál hűtővédő lemeznek és az acél első aláfutás-védelemnek köszönhetően minimálisan sérülékeny, robusztus fülke által nyújtott előnyök.

 
 

A kommunális célú közlekedési alkalmazások felfedezése

 
 
DAF XD Electric garbage collector

Kommunális feladatok és elektromos járművek: A tökéletes párosítás

Az új generációs DAF XD és XF járművek felszerelhetők teljes mértékben elektromos PACCAR e-hajtáslánccal, így Ön megfelelhet az új előírásoknak, és hozzájárulhat az egészségesebb városi környezethez. A PACCAR teljes körűen tesztelt e-hajtásláncai nagy földrajzi távolságokat teljesíteni képes, robusztus elektromotorokat biztosítanak. A Paccar prémium minőségű töltőrendszerek széles választékát is nyújtja, beleértve a fedélzeti, a külső és a gyorstöltést. Bármilyen üzemeltetési rendhez kínálunk az igényeinek megfelelő töltési megoldást.

További tudnivalók
 
 
BannerMunicipal-3840x1300_01

Virtuális DAF-élmény

A kommunális célú közlekedési alkalmazások felfedezése, vegyen részt egy virtuális tesztvezetésen, és tekintse meg a virtuális DAF-élmény által kínált számos lehetőséget!

Látogasson el ide: