DAF Ecotwin

DAF EcoTwin/járműcsoport

Tehergépkocsi-konvojozás

 

EcoTwin/járműcsoport

Tehergépkocsi-konvojozás

Az EcoTwin projekttel a DAF szemlélteti, hogy a vezeték nélküli rendszerekkel felszerelt tehergépkocsik a rendkívül fejlett WiFi-P, radar- és kameratechnológiáknak köszönhetően szoros kötelékben haladhatnak az úton. Az elöl lévő tehergépkocsi által biztosított információk felhasználásával a konvojozó tehergépkocsik képesek automatikusan gyorsítani, fékezni és akár kormányozni is.

A CO2 -kibocsátás csökkentése, a nagyobb biztonság és a jobb forgalomáramlás csak néhány a tehergépkocsi-konvojozás főbb előnyei közül.

Amikor az elöl lévő tehergépkocsi fékez, a hátul lévők is fékeznek, minden érzékelhető késedelem nélkül. Az emberekkel ellentétben ezek a rendszerek folyamatosan éberek, és 25-ször gyorsabban reagálnak, mint akár a legjobb sportolók. Ez nagyban hozzájárul a közúti biztonsághoz.

A konvojozó tehergépkocsik az intelligens technológiáknak köszönhetően képesek egymáshoz közel haladni, és ezáltal légáramot hoznak létre, amely akár 10%-os üzemanyag-megtakarítást is eredményezhet, és ugyanez a hatás tükröződik a CO2-kibocsátás csökkenésében is. Ugyanakkor a hátul lévő tehergépkocsi ‘tolóhatásának’ köszönhetően az elöl lévő tehergépkocsi is akár 5%-os üzemanyag- és CO2 megtakarítást érhet el.

 
 

 

Egyéb intelligens logisztikai megoldások

 

Truck in shopping mall

Városi áruterítés 2050-ben

Milyen lesz majd várhatóan a városi áruterítés 2050-ben? A jövő áruterítő tehergépkocsija a párbeszéd elindítását hivatott szolgálni. Hogyan változik a városi áruterítés, és milyen szerepet játszanak majd benne a tehergépkocsik?

DAF XF Euro 6

DAF EcoCombi

Már úton vannak Skandináviában, Hollandiában, Belgiumban és Németország bizonyos régióiban: extra hosszú teherautók, más néven EcoCombik.

DAF TelliSys

TelliSys

20%-kal nagyobb teherkapacitás konténeres szállításnál – ezt tudja nyújtani a TelliSys prototípus, egy rendkívül alacsony nyeregszerkezet-csatlakozással rendelkező vontató/pótkocsi kombináció.

PACCAR Connect visual

Big data

A DAF Connect egy online flottakezelő rendszer, amely valós időben figyeli, összehasonlítja és optimalizálja flottája és járművezetői teljesítményét. A maximális hatékonyság, a lehető legalacsonyabb üzemanyag-költségek és a nagyon kedvező CO₂-kibocsátás érdekében.