DAF Sustainability

Fenntarthatóság

Úton a még tisztább közúti szállítás felé


 

Úton a még tisztább közúti szállítás felé 

 

Az elmúlt években jelentős előrelépés történt tehergépkocsijaink környezetre gyakorolt hatása tekintetében. Jelenlegi tehergépkocsijaink több mint 20%-kal hatékonyabbak, mint azok, amelyeket 20 évvel ezelőtt gyártottunk, és 20%-kal kevesebb CO2-t bocsátanak ki. Ezt a jelentős CO2-csökkentést a károsanyag-kibocsátási szabványok bevezetése óta a NOx- és PM-kibocsátás jelentős, több mint 95%-os csökkentésével párhuzamosan sikerült elérni.

Ezek a jelentős sikerek az új és úttörő technológiákba történő folyamatos befektetéseknek köszönhetők, de ez nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk és lazíthatunk. A társadalom jogosan várja el tőlünk, hogy hozzájáruljunk a globális CO2-csökkentéshez és a helyi levegőminőség javításához, vagy más szóval a fenntartható szállítási megoldások kereséséhez.

A dízelmotor továbbfejlesztésére, valamint a különböző alternatív technológiák kifejlesztésére és bevezetésére összpontosítunk, mivel fontos felismerni, hogy nincs minden szállítási alkalmazásra egyaránt érvényes univerzális megoldás.

 
Sustainability brochure (EN)
 
 
 
 
 

Transport-efficiency-lower-environmental-impact-rgb-outline-blueMagától értetődő figyelem a környezetvédelemre

A DAF minden lépése során komolyan figyelembe veszi a környezetet. Tevékenységeink környezetre gyakorolt hatásának csökkentése a folyamatos fejlődés elengedhetetlen része. A környezet iránti elkötelezettségünk nemcsak a termékeinkre, hanem természetesen a termelési tevékenységeinkre is összpontosít. Eindhoveni telephelyünkön például egy közeli csatorna vize szolgál a gyártóberendezések hűtésére a jó minőségű ivóvíz helyett. Új, korszerű motortesztelési laboratóriumunkban pedig speciális elektromos motorfékeket használunk. Ezek elég elektromos áramot generálnak ahhoz, hogy fedezzék eindhoveni gyáraink energiaigényének 20%-át.