Future truck

Intelligens logisztika

 

Hogyan csökkenthetjük tovább a közúti közlekedés CO2  -lábnyomát?

 
Úgy, hogy még hatékonyabbá tesszük tehergépkocsijainkat. Új szállítási koncepciók kidolgozásával. Tehergépkocsi-konvojozás, a Big data elemzések, vagy az új elképzelés a városi áruterítésre. A DAF számos különböző területen dolgozik azon, hogy intelligens szállítmányozást hozzon létre a jövőben.

 
DAF Ecotwin

DAF EcoTwin

Az EcoTwin projekttel a DAF szemlélteti, hogy a vezeték nélküli rendszerekkel felszerelt tehergépkocsik a rendkívül fejlett WiFi-P, radar- és kameratechnológiáknak köszönhetően szoros kötelékben haladhatnak az úton.

DAF XF Euro 6

DAF EcoCombi

Már úton vannak Skandináviában, Hollandiában, Belgiumban és Németország bizonyos régióiban: extra hosszú teherautók, más néven EcoCombik.

DAF TelliSys

TelliSys

20%-kal nagyobb teherkapacitás konténeres szállításnál – ezt tudja nyújtani a TelliSys prototípus, egy rendkívül alacsony nyeregszerkezet-csatlakozással rendelkező vontató/pótkocsi kombináció.

 
Truck in shopping mall

Városi áruterítés 2050-ben

Milyen lesz majd várhatóan a városi áruterítés 2050-ben? A jövő áruterítő tehergépkocsija a párbeszéd elindítását hivatott szolgálni. Hogyan változik a városi áruterítés, és milyen szerepet játszanak majd benne a tehergépkocsik?

PACCAR Connect visual

Big data

A DAF Connect egy online flottakezelő rendszer, amely valós időben figyeli, összehasonlítja és optimalizálja flottája és járművezetői teljesítményét. A maximális hatékonyság, a lehető legalacsonyabb üzemanyag-költségek és a nagyon kedvező CO₂-kibocsátás érdekében.