DAF REACH KOMMUNIKÁCIÓ

 

A DAF REACH KOMMUNIKÁCIÓS JELÖLTLISTA ANYAGADATAI (33. REACH CIKKELY)

A REACH-rendelet (Reg. EK 1907/2006) a 33.1 cikkelyének célja, hogy lehetővé tegye a szállított termékek professzionális vásárlói számára, hogy minden olyan vonatkozó kockázatkezelési intézkedést megtegyenek, amelyek a jelenlegi jelöltlistán (CL) felsorolt, rendkívül veszélyes anyagokra (SVHC-kre) vonatkozó cikkelyekben való jelenlétéből eredhet, a biztonságos használatuk garantálása érdekében.

A DAF Trucks N.V. és a PACCAR Parts Europe általánosan támogatja a REACH alapvető céljait, különös tekintettel a 33. cikkelyre, amelyek összhangban vannak a termékeink felelősségteljes gyártásának, kezelésének és felhasználásának előmozdítására irányuló elkötelezettségünkkel.

 

A jelöltlista anyagainak jelenléte – Járművek

A DAF járművek gyártásához használt számos alkatrész tartalmaz a REACH-jogszabályokban (33. cikkely) meghatározott SVHC-ket (rendkívül veszélyes anyagokat). Ennek következtében a DAF’termékkínálatában szereplő bizonyos típusú járművek SVHC-ket tartalmaznak. A beszállítóik által szolgáltatott információk szerint a DAF jelenlegi legjobb tudomása szerint az SVHC-ket az alábbi letöltési fájl tartalmazza. A DAF folyamatosan frissíti az SVHC-kre vonatkozó információkat. 

 
Járművek SVHC listája
 
 

A jelöltlista anyagainak jelenléte - alkatrészek

Legjobb tudomásunk szerint az ellátási láncunkból és a saját termékadatainkból kapott információk alapján a jelöltlista anyagai 0,1% w/w értéknél nagyobb arányban vannak jelen azokban az alkatrészcikkekben, amelyek az adott jármű/alkatrész alábbi letöltési listájában szerepelnek. A DAF/PACCAR Parts folyamatosan frissíti az SVHC-kre vonatkozó információkat. 

 
Alkatrészek SVHC listája