Download
  • 2020. április 16., csütörtök
  • Eindhoven
 

A tehergépkocsi akkor is figyelmet igényel, ha nincs használatban

Fontos, hogy megtegye a megfelelő előkészületeket, ha arra kényszerül, hogy hosszabb ideig ne használja a tehergépkocsiját, hiszen így elkerülheti a váratlan karbantartási költségeket, ráadásul vállalkozásának zökkenőmentes újraindítását és üzemeltetését is megkönnyíti.

 
Restart-Truck
 

A COVID-19 világjárvány kitörése következtében a fuvarozók példátlan kihívásokkal néznek szembe. Míg például az élelmiszerek és orvosi eszközök szállítása változatlan ütemben folyik, más ágazatokban szinte teljesen leállt a munka. A legtöbb európai országban átfogó intézkedések vannak érvényben, melyek következtében számos fuvarozó nem tudja használni a flottáját. A tehergépkocsik akkor is igényelnek némi odafigyelést, ha hosszú ideig nem használják őket. Az alábbiakban a legfontosabb elvégzendő ellenőrzések listája olvasható.

Ellenőrzések, amelyeket Ön is elvégezhet

Ellenőrizze az üzemanyagszintet. Javasoljuk, hogy a tartály legalább 75%-ig tele legyen. Ha a tartályban az üzemanyagszint ennél alacsonyabb, vízpára képződhet, amely szennyezi az üzemanyagot.

Húzza meg szorosan az üzemanyagtartály fedelét. Ezzel az intézkedéssel azt is megakadályozza, hogy víz kerüljön az üzemanyagtartályba.

Engedje le teljesen a nedvességet az összes légtartályból. Ez segít megelőzni a fékrendszer vízkárosodását. Ezután helyezze teljes nyomás alá a rendszert.

Ürítse ki a vízleválasztóból a nedvességet, és ellenőrizze a szűrőt. A vízleválasztó optimális működésének biztosításával csökkenthető a változó üzemanyag-minőség által okozott károsodás kockázata.

Távolítsa el az ételmaradékokat a fülkéből. A lezárt fülke és a gyümölcsökre, kenyérre és italokra vetülő erős napfény nem túl egészséges kombináció. Engedje le a napellenzőket is.

Nyissa ki a fülke szellőzőnyílásait. Az automatikus szellőzés kiváló állapotban őrzi meg a belteret.

Rendszeresen ellenőrizze az akkumulátorfeszültséget. Javasoljuk, hogy háromhetente ellenőrizze az akkumulátorfeszültséget. Ha a feszültség csökken, csatlakoztassa az akkumulátort csepptöltőhöz.

Ellenőrzések, amelyekben DAF-márkakereskedője tud segíteni

Tiltsa le az AdBlue® funkciót. Az AdBlue® használata csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és kedvezően hat a környezetre. Az AdBlue® emellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentését is elősegíti. Tehergépkocsija egy hónapnál hosszabb ideig lesz tétlenségre ítélve? Tiltassa le velünk a jármű AdBlue® rendszerét.

Rendszeresen szervizelje a tehergépkocsit. Jó alkalom lehet ez a tervezett vagy megelőző karbantartások elvégzésére, hogy semmi se akadályozhassa meg flottáját abban, hogy üzletmenetének újraindulásakor teljes kapacitással folytassa nyereséges működését.

További ötleteket és műszaki tanácsokat szeretne a hosszabb állásidő esetén szükséges teendőkre vonatkozóan? Örömmel válaszolunk kérdéseire. Végül, de nem utolsósorban arról se feledkezzen meg, hogy flottáján kívül a saját egészségére is odafigyeljen, különösen ebben a rendkívüli helyzetben.