Download
  • 2019. augusztus 25., vasárnap
  • Eindhoven
 

Milyen felszereléseket kell magammal vinnem a tehergépkocsimban?

Alapfelszereltségként a DAF-tehergépkocsik számos rendszerrel és alkatrésszel vannak felszerelve, amelyek biztonságosabbá teszik a vezetést. Javasoljuk, hogy bizonyos felszereléseket mindig tartson kéznél a tehergépkocsiban. Tekintse meg itt, rendelkezik-e az összes biztonsággal kapcsolatos felszereléssel. 

 
Truck delivery kit
 

Elsősegélykészlet

Az elsősegélykészlet az összes alapvető kelléket tartalmazza, ami az elsősegélynyújtáshoz szükséges. Ha a járművezető váratlanul megsérül, mindennek rendelkezésre kell állnia a seb ellátására és bekötözésére. Fontos, hogy minden anyagot azonnal helyettesítsenek használat után, hogy ne álljon elő olyan helyzet, amikor hiányzik egy kellék, amire szükség lenne. Bizonyos országokban előírás, hogy minden tehergépkocsiban legyen elsősegélykészlet.

Tűzoltó készülék

Bizonyos országokban kötelező tűzoltó készüléket tartani a tehergépkocsiban. Győződjön meg róla, hogy mindig megfelelően rögzítve legyen; elérhető távolságban kell lennie a járművezető számára, de könnyen hozzáférhetővé kell tenni a mentők számára, hogy teljes hatékonysággal lehessen használni vészhelyzet esetén. Fontos továbbá, hogy évente ellenőrizzék a tűzoltó készülékeket.

Elakadásjelző háromszög és jelzők

A legtöbb országban kötelező elakadásjelző háromszöget tartani a járművekben. Továbbá előrelátó lépés a járművezetők részéről, ha más jelzőket és fényvisszaverő ruházatot is hordanak maguknál, biztosítva ezzel, hogy mindig megfelelően látszódjanak, amikor valamilyen meghibásodás miatt ki kell szállniuk a járműből.

További biztonsági felszerelések a tehergépkocsiban

Amennyiben a tehergépkocsit rendkívüli körülmények között vezetik, vagy a célállomás munkaterületen van, számos más biztonsági felszerelés áll rendelkezésre, amely megkönnyítheti és biztonságosabbá teheti a járművezető életét. Ezek közé tartoznak a hallásvédők, a védőszemüvegek, a munkavédelmi cipők, a védőruházat és védőkesztyű. Ha ilyen biztonsági felszerelést keres, tekintse meg a TRP-katalógust.