Download
  • 2019. december 18., szerda
  • Eindhoven
 

Miért érdemes eredeti DAF-alkatrészeket vásárolni?

Ha megpróbálunk spórolni a tehergépkocsi-alkatrészeken, az hosszú távon negatív hatást gyakorolhat a teljes költségekre — a legjobb megoldás az eredeti DAF alkatrészek választása. Az optimális teljesítmény és az alacsony üzemanyag-fogyasztás szavatolása érdekében alkatrészeink gyártásához a legújabb technológiákat és a legjobb alapanyagokat használjuk fel. Arjan Gubbels, a PACCAR Parts Europe termékmarketing igazgatója elmagyarázza, hogyan működik mindez.

 
Road-news-january-2020
 

A modern rendszerek rendkívül érzékenyek

Arjan Gubbels: „A modern járművek egyre bonyolultabbak, és a törvényi előírások és jogszabályok mellett egyre fontosabb szerepet játszik bennük az elektronika és a szoftverek. A járművek egyrészt hatékonyabbá és megbízhatóbbá váltak, ugyanakkor érzékenyebbek is a nem eredeti alkatrészekre. Ha csak egyetlen apró alkatrész is eltérő, az egész rendszer nem tud optimálisan működni, és fennáll a veszélye a váratlan leállásnak. Éppen ezért mindig azt ajánlom, hogy jobb félni, mint megijedni, és olyan kiváló minőségű, megbízható alkatrészeket választani, amelyek tökéletesen működnek együtt.”

Üzemanyag-megtakarítás eredeti DAF alkatrészekkel

Az eredeti DAF-alkatrészeket az optimális teljesítmény, következésképpen az üzemanyag-takarékosság biztosítására terveztük. Bas te Winkel termékigazgató a NOx-érzékelőkkel kapcsolatban hoz példát: „Az Euro 6 járművek az előírások szerint csak nagyon kevés káros anyagot bocsáthatnak ki, amit természetesen figyelembe veszünk a fejlesztés során. Eredeti DAF NOx-érzékelőinket úgy terveztük és teszteltük, hogy segítségükkel a lehető legalacsonyabban lehessen tartani a kilométerenkénti költségeket. Ezt úgy érjük el, hogy csökkentjük a gázolaj- és AdBlue-fogyasztást, és a lehető legjobban meghosszabbítjuk a szervizperiódust. Ha nem eredeti alkatrészt használ, a NOx-kibocsátás akár 50%-kal is magasabb lehet az eredeti DAF alkatrészekhez képest. Ez azt eredményezheti, hogy a jármű túllépi az Euro 6 előírásokban szereplő határértékeket, ami nagy összegű bírsághoz vezethet. Ráadásul a megnövekedett gázolaj- és AdBlue-fogyasztás következtében a költségek is megemelkednek, és a nem eredeti érzékelő kétszer olyan gyakran szorul cserére. Nem is beszélve arról, hogy a rendszerre vonatkozó DAF garancia is elveszik, mivel a nem eredeti alkatrészek miatt már nem működik optimálisan.”

Biztonság mindenek felett

„Minden egybevetve azonban a biztonság a legfontosabb szempont” – teszi hozzá Arjan Gubbels. „Vegyünk például egy kifejezetten a DAF járművekhez kifejlesztett fékrendszert. Ha eredeti DAF-alkatrészeket vásárol, a féktárcsa és a fékbetét tökéletes harmóniában működik együtt. Ennek következtében kisebb mértékű a kopás, és kisebb a meghibásodás kockázata. Ha az egyiküket nem eredeti alkatrészre cseréli, az egész rendszer hamarabb hevül fel, gyorsabban kopik, és végül hamarabb tönkre megy. Ez természetesen veszélyes, váratlan üzemileállásokhoz vezet, és olyan plust költségeket eredményez, amelyek elkerülhetők lennének. Azt javaslom, hogy gondolkodjanak hosszú távra, és válasszák a személyi és anyagi biztonságot. Ne a nem eredeti alkatrészek használatával elérhető kisebb megtakarításokat figyeljék, hanem inkább a teljes tulajdonlási költséget.”

Teljes körű garancia eredeti DAF-alkatrészekkel

Az eredeti DAF-alkatrészek használatával elérhető másik jelentős előny a teljes körű garancia. Ha valami elromlik, az alkatrészt plusz költség nélkül kicserélik. A garancia magában foglalja az International Truck Service (ITS) nemzetközi szervizhálózat támogatását is, ami a DAF egyedi jellemzője. Arjan Gubbels: „Ha nem eredeti alkatrészeket választ, a gyártó csak magára az alkatrészre vállal garanciát. A vásárlónak kell vállalnia az alkatrész kicseréltetésének költségét. Eredeti DAF-alkatrészek esetében azonban pontosan tudhatja, hányadán áll.”

További információk az eredeti DAF-alkatrészekről

Szeretne többet is megtudni a legjobb tehergépkocsi-alkatrészekről? Ismerje meg az eredeti DAF-alkatrészek minden előnyét, vagy lépjen kapcsolatba helyi DAF-márkakereskedőjével.