Download
  • 2019. augusztus 25., vasárnap
  • Eindhoven
 

Mi az AEBS, és miért van rá szükségem?

Az AEBS a fejlett vészfékezési rendszer rövidítése. Ezt a félautomata fékrendszert arra tervezték, hogy megakadályozza az ütközéseket, illetve mérsékelje azok következményeit. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan működik.

 
AEBS
 

Hogyan működik az AEBS?

A tehergépkocsi elejére szerelt radar folyamatosan méri, hogy rendelkezésre áll-e elegendő hely a jármű előtt. Ha a távolsági határértéket túllépik, a rendszer figyelmeztető jelzést ad. Ha a járművezető nem reagál a jelzésre, az AEBS beavatkozik. A tehergépkocsi a lehető legnagyobb mértékben lelassít az ütközés elkerülésének, illetve az esetleges ütközés következményeinek minimalizálása érdekében. További információért tekintse meg a videót.

Az AEBS biztonságos használata

Felhívjuk figyelmét, hogy az AEBS nem tekinthető alkalmas eszköznek ahhoz, hogy a megfelelő követési távolság fenntartását biztosítsa a tehergépkocsi vezetője számára. Természetesen továbbra is létfontosságú, hogy a járművezetők teljes figyelmüket a tehergépkocsi irányításának szenteljék. A járművezetőknek képesnek kell lenniük arra, hogy felmérjék, mekkora a biztonságos követési távolság a többi közúti közlekedőhöz képest. Az AEBS olyan vészfékezési rendszer, amely sokat számíthat a kritikus helyzetekben.

Szeretne többet tudni az AEBS rendszerről?

Ha szeretne többet megtudni a vészfékezési rendszerről, vegye fel a kapcsolatot a DAF-márkakereskedőjével. Szakembereink ellenőrizhetik a rendszer megfelelő működését, és tanácsot adnak a használatát illetően.