Download
  • 2019. augusztus 25., vasárnap
  • Eindhoven
 

Hogyan működik a tehergépkocsikba felszerelhető DAF éjszakai zár?

Biztonságban szeretné érezni magát a tehergépkocsijában töltött éjszakák során? A DAF éjszakai zár egy olyan rendszer, amely megakadályozza a betörést és a lopást. A mechanikus zárat kifejezetten arra a helyzetre alakították ki, amikor a járművezetők a tehergépkocsijukban töltik az éjszakát, tehát használata nem javasolt arra az esetre, amikor a tehergépkocsit felügyelet nélkül hagyják. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan működik az éjszakai zár.

 
night lock
 

Így működik a DAF éjszakai zár

A DAF éjszakai zár a fülke oldalfalára van felszerelve, és aktiválásakor egy edzett acél csap csúszik be az ajtó kartámaszába. A kartámaszt a gyárban előre megerősítik. Az ajtókilincsen speciális matrica figyelmezteti a közelben tartózkodókat, hogy a jármű éjszakai zárral vanfelszerelve.

Az éjszakai zár kiengedése

A zár aktiválása egyszerű, viszont kizárólag a fülkéből lehet végrehajtani. Amikor a zár aktiválódik, a tehergépkocsi ajtaját egyáltalán nem lehet kinyitni, még feszítővassal sem. A zárat a fülke belsejében könnyedén ki lehet engedni a piros gomb megnyomásával, amely lehetővé teszi, hogy a járművezető vészhelyzet esetén gyorsan elhagyhassa a fülkét.

Éjszakai zár: kizárólag éjszakai használatra

Felhívjuk figyelmét, hogy az éjszakai zárat tilos aktiválni a tehergépkocsi vezetése közben. Ennek az az oka, hogy az ajtó gyors és egyszerű kinyitását mindig lehetővé kell tenni vészhelyzet esetére, mindenféle akadály és nehézség nélkül. Ha DAF éjszakai zárat vásárol, ahhoz mindig mellékelünk egy biztonsági kalapácsot.

Kérdése van a DAF éjszakai zárral kapcsolatban?

Amennyiben kérdése van a DAF éjszakai zárat illetően, vagy fel szeretne szereltetni egyet, vegye fel a kapcsolatot a helyi DAF-márkakereskedővel. Szakembereink készséggel nyújtanak információt, és adnak tanácsot Önnek!