Download
  • 2021. március 27., szombat
  • Eindhoven
 

A gazdaságos üzemanyag-használat és a DAF-kenőanyagok kapcsolata az égben köttetett

A megfelelő kenés elengedhetetlen a motor optimális teljesítményű működéséhez. A megfelelő olaj használata akár 3,4%-kal is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A DAF mérnökei a kiegyensúlyozott DAF Xtreme FE 10W-30 olajat ajánlják.

 
oil
 

Az új DAF-tehergépkocsikat alapfelszereltségként DAF Xtreme FE 10W-30 olajjal szállítják. Az „FE” a gazdaságos üzemanyag-használatot jelöli, ami nem csupán egy hangzatos állítás. A valós használat során bebizonyosodott, hogy ez az olaj optimális kenést biztosít a mozgó alkatrészek számára, és ténylegesen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A DAF egy flottatulajdonossal és egy áruterítő vállalattal együttműködve ezt egy intenzív, négyhetes kísérlet keretében tesztelte az Egyesült Királyságban. 80 000 km megtétele után az eredmény magáért beszélt: az üzemanyag-fogyasztás 3,4%-kal alacsonyabb volt, mint a hagyományos 10W-40 kenőanyag esetén.

Mindig a legjobb teljesítményt követelje meg az olajtól

• A DAF Xtreme FE 10W-30 a DAF-tehergépkocsikhoz ajánlott olaj
• Bizonyítottan csökkenti az üzemanyag-fogyasztást a hagyományos kenőanyagokhoz képest
• DAF Xtreme LD FE 10W-30 a hosszabb olajélettartam érdekében
• A DAF-tól eltérő tehergépkocsi márkákhoz is használható

A megfelelő választás a rendszeres karbantartáshoz

Azok a szállítmányozók, akik javítani szeretnék tehergépkocsi-flottájuk hatékonyságát, rendkívül komolyan veszik a karbantartást. Javasoljuk a DAF-kenőanyagok választását a tehergépkocsik szervizelésekor. Ezek a kenőanyagok jelentős előnyökkel járnak a motorteljesítmény és a gazdaságos üzemanyag-használat terén.