Download
  • 2021. június 10., csütörtök
  • Eindhoven
 

A Wülhorst és az Orlaco innovatív nézeteket vall a biztonságról

A nagyvárosok számának növekedése miatt a tehergépkocsikat holttérfigyelő rendszerekkel kell felszerelni. Várhatóan az EU is kötelezővé teszi a holttérfigyelő rendszerek használatát. A legjobb, tesztelt biztonsági rendszerek a Wülllhorst és az Orlaco kínálatában már elérhetők a DAF-webáruházban.

 
Blind-spot-detection-zone-Afb2_1600x900
 

Nagy-Londonban 2020 októbere óta a London Direct Vision Standard (közvetlen látótérre vonatkozó szabvány, DVS) van hatályban. Ez azt jelenti, hogy a 12 tonnát meghaladó tömegű járművek csak akkor közlekedhetnek ebben a régióban, ha a tehergépkocsi-tulajdonosok megtették a megfelelő láthatósági intézkedéseket, és megszerezték a szükséges engedélyeket. Németországban az extra hosszú járműveket jelenleg holttérfigyelő rendszerrel kell felszerelni. Más típusú tehergépkocsikra is hasonló jogszabályok érvényesek Németországban. Ha nem tartja be a szükséges előírásokat, jelentős pénzbírsággal sújthatják, ezért ne várjon túl sokáig flottájának szabályozásokhoz való igazításával.

A Németországra és Nagy-Britanniára vonatkozó biztonsági előírások
A DAF -webáruház számos típusú holttérfigyelő rendszert forgalmaz, köztük az új Wülllhorst 4.0 készletet és az Orlaco SideEye-t. Ezek az intelligens rendszerek egy radaregységből és kamerából állnak, a német hatóságok pedig mindkettőt jóváhagyták. Néhány kisebb kiegészítéssel megfelelnek az Egyesült Királyság DVS-előírásainak is.

Wülhorst 4.0 készlet/Orlaco SideEye
• Megfelel a német jogszabályoknak (KBA), ezért várhatóan meg fog felelni a jövőbeli európai előírásoknak is
• Apró kiegészítéssel megfelel a brit DVS-előírásoknak
• Extra nagy megfigyelési terület a veszélyeztetett úthasználók kiváló védelméért
• A rendszer a DAF és más márkájú tehergépkocsikkal is kompatibilis
• Kompakt, tartós és a fülke színére festhető
• Speciális DAF műszerfali kapcsolóval is kapható

Professzionális beszerelés

Minden holttérfigyelő rendszer részletes beszerelési és beállítási utasításokat tartalmaz. Természetesen hozzánk is fordulhat, ha meg szeretne győződni arról, hogy az érzékelő- és a kamerarendszer beszerelése és kalibrálása teljes mértékben megfelel az előírásoknak.