Download
  • 2021. június 12., szombat
  • Eindhoven
 

A legjobb minőség az optimális kenéshez

A DAF-tehergépkocsik motorját úgy tervezték, hogy kitartson a tehergépkocsi élettartamáig, feltéve, hogy a mozgó alkatrészek megfelelő kenést kapnak, és rendszeres karbantartást végeznek rajtuk. A megfelelő motorolaj kiválasztása alapvető fontosságú annak biztosításához, hogy a jármű a legmostohább körülmények között is a legjobb teljesítményt nyújtsa.

 
Lubrication_image
 

Boltunkban több, különböző típusú motorolaj is kapható. A motorolaj egyik fontos jellemzője a viszkozitás, más szóval az olaj vastagsága vagy állaga. A vastag olaj erősebb kenőanyagréteget biztosít, míg a vékony olaj gyorsabban távolítja el a szennyeződést és oszlatja el a hőt. Ha az adott motortípushoz nem megfelelő viszkozitású olajat használ, az gyorsabb kopáshoz vezethet. Minden új DAF tehergépkocsihoz alapfelszereltségként DAF Xtreme FE 10W-30 kenőanyagot biztosítunk. Ez a motorolaj megfelel a DAF technikusai által előírt legmagasabb minőségi követelményeknek.

Minden téren jobb
Számos tartóssági teszt kimutatta, hogy a 10W-30 olajat használó PACCAR MX-11 és MX-13 Euro 6-os motorok akár 3,4%-os üzemanyag-megtakarítást érnek el a hagyományos 10W-40 olajat használókhoz képest. Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és a jobb motorteljesítmény mellett a mozgó motoralkatrészek hosszabb üzemélettartama egy másik indok, hogy 10W-30 olajat válasszon. Tehát ha tehergépkocsija szervizben van, kérdezze meg a DAF munkatársait, mely DAF-kenőanyag a legalkalmasabb az adott járműhöz.

Miért a 10W-30 olaj a legjobb választás
• A DAF-tehergépkocsikhoz ajánlott motorolaj
• Optimális motorteljesítmény és bizonyítottan gazdaságos üzemanyag-használat
• Nem DAF-márkájú tehergépkocsikhoz is használható
• Megfelel a legszigorúbb minőségi követelményeknek és az európai szabványoknak