Kiváló biztonság és kényelem

A DAF XF által alapfelszereltségként kínált továbbfejlesztett funkciók nemcsak a járművezetőnek és a forgalom többi résztvevőjének biztosítják a lehető legnagyobb biztonságot, hanem a jármű sokoldalúságához, üzemanyag-hatékonyságához és kényelméhez is hozzájárulnak, függetlenül attól, hogy Ön melyik üzleti szegmensben tevékenykedik.

 

City Turn Assist 

City Turn Assist

A DAF City Turn Assist egy olyan biztonsági funkció, amely vizuális és hallható riasztásokkal figyelmezteti a járművezetőt, amikor a közlekedés más résztvevői, például gyalogosok, kerékpárosok, motorkerékpárok és gépkocsik vannak a járművezető holtterében. A figyelőrendszer nemcsak alacsony sebességnél, városi közlekedésnél figyelmeztet, hanem nagyobb sebességnél, sávváltáskor is észleli a szomszédos sávban haladókat.

 
 

1. Prediktív sebességtartás

A prediktív sebességtartás GPS-technológiát alkalmaz a jármű pontos helyzetének meghatározásához, és így méri fel a következő 2 kilométer során várható vezetési körülményeket. Ezek alapján az információk alapján határozza meg az ideális sebességet adott tartományon belül.

2. Adaptív sebességtartás

Az adaptív sebességtartás (ACC) automatikusan úgy szabályozza a kamion sebességét, hogy fennmaradjon a biztonságos távolság a követett járműtől.

3. Ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer

A ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCW) figyelmeztető hangot ad és vizuális jelzést is megjelenít a műszerfalon, sürgetve a járművezetőt az ütközés elkerülésére irányuló beavatkozásra.

4. Fejlett vészfékezési rendszer

A fejlett vészfékezési rendszer (AEBS) vészhelyzetben közbelép, és lelassítja a járművet.

5. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS) figyelmezteti a járművezetőt, ha a jármű vezetési hiba, álmosság vagy figyelmetlenség miatt el akarja hagyni a forgalmi sávot.

6. Járműstabilitás-vezérlő

Az elektronikus fékrendszer fejlett járműstabilitás-vezérlő (VSC) rendszere megelőzi a becsuklást és a borulást.

DAF safety and comfort systems

7. Csendes változat

Az MX-11 motorral szerelt DAF XF csendes Silent változatban is megrendelhető, amely 71 dB(A) érték alatt tartja a zajszintet. Ideális áruterítésre olyan területeken, ahol esti, éjszakai vagy hajnali zajszintkorlátozások vannak érvényben.

8. Abroncsnyomás-figyelő rendszer

Az abroncsnyomás-figyelő rendszer (TPMS) az összes gumiabroncs nyomásának és hőmérsékletének folyamatos figyelésére szolgál. A rendszer figyelmeztetéseket ad le akkor, amikor valamelyik abroncs nyomása alacsony vagy hőmérséklete magas, ami lehetővé teszi a járművezetőnek, hogy időben cselekedjen. Az üzemanyag-fogyasztás és az abroncskopás mérséklése révén ez csökkenti a teljes tulajdonlási költséget.

9. Akkumulátortöltöttség-figyelő

Az opcionális akkumulátortöltöttség-figyelő rendszer (BEM) ellenőrzi az akkumulátorok állapotát, és kritikus töltöttségi szint esetén figyelmezteti a járművezetőt. A rendszer az akkumulátorok túltöltését is megakadályozza. Mindez kevesebb üzemi leállást és az akkumulátorok hosszabb üzemélettartamát eredményezi.

10. Biztonsági fülkefelfüggesztés és felépítés

Az energiaelnyelő fülkefelfüggesztés és a fülke megerősített szerkezete előre programozott első és hátsó gyűrődési zónákkal biztosítja a kategóriájában a legkiválóbb járműbiztonságot és utasvédelmet.

 

Kényelmi és biztonsági rendszereink videós ismertetése: