Kiváló hajtáslánc 

Ahhoz, hogy akár 7%-kal nagyobb üzemanyag-hatékonyságot, és ennek eredményeként akár 7%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátást lehessen elérni, először is a megfelelő hajtásláncot kell kiválasztani a munkához. A DAF CF a többnyomatékos PACCAR MX-11 és MX-13 motorok számos új teljesítményű változatát kínálja. Ezek a teljesítmények még nagyobb nyomatékot biztosítanak alacsonyabb fordulatszámokon, ami lehetővé teszi a motorfordulatszám csökkentését. A járművek így már alacsony, akár 900 ford/perc fordulatszámon haladhatnak sebességtartással, miközben maximális hatékonyságot, megbízhatóságot, tartósságot és rendkívül alacsony zajszintet garantálnak az üzemeltetőknek. A legmagasabb sebességi fokozatban is nagyobb lett a nyomaték, ami nagyszerű vezethetőséget biztosít. A városi áruterítéshez a DAF CF üzemanyag-takarékos PACCAR PX-7 motorral is felszerelhető.

DAF CF engines

A motoron végzett fejlesztések

A legmodernebb PACCAR MX-11 és MX-13 motorok az iparág leggazdaságosabb üzemanyag-használata és a kiemelkedő teljesítmény érdekében értékes újításokat kínálnak. Ezek közé tartozik az új, rendkívül hatékony égés- és levegőkezelő rendszer is. Az intelligens olaj-, kormányszervo- és vízszivattyúk teljesítményüket minden helyzetben pontosan a motor szükségletének megfelelően adják le, Ez hozzájárul az általános járműhatékonysághoz.

Kifejezetten áruterítésre kialakítva

A megújult PACCAR MX-11 és MX-13 motorokon kívül a DAF CF 6,7 literes PX-7 motorral is elérhető. Az alacsony fordulatszám melletti nagy nyomatékának köszönhetően a legjobb választás a könnyebb terítési feladatokra a helyi, regionális és országos áruszállításban.

Üzemanyagok alacsony károsanyag-kibocsátással

Napjainkban már egyre több olyan fenntartható üzemanyag áll rendelkezésünkre, amelyek a szénlábnyom csökkentését hivatottak biztosítani. Így a PACCAR MX motorok is üzemeltethetők GTL (5%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátás), HVO (80%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátás) és BTL (80%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátás) üzemanyagokkal. Ezek a paraffinos gázolajok a hagyományos gázolajok mellett felhasználhatók a tankoláshoz, megőrizve a hosszú szervizintervallumokat.


 

Alacsonyabb javítási költség

A javítási és karbantartási költségek jelentősen csökkenthetik a vállalkozás nyereségét. Ezért olyan fejlesztéseket vezettünk be, melyekkel a normál üzemi kopás minimális szinten tartható. A tengelykapcsoló vezérlése immár magában a tengelykapcsoló házában található, és ezért az megvédi a víztől és szennyeződésektől. Emellett a generátor az akkumulátor jobb töltése érdekében elektronikus vezérlésű. Ezek a fejlesztések együttesen javítják a tartósságot, megbízhatóságot, következésképpen a jövedelmezőséget.

Új, fokozott hatékonyságú hátsó tengelyek

A teljesen megújult hajtáslánc részeként a CF járművek a fokozott hatékonyságú hátsó tengelyek legújabb családjával vannak felszerelve, alacsony súrlódású kerékvégekkel. A legjobb üzemanyag-hatékonyság érdekében a 2,05:1 értékűtől kezdődő, gyorsabb áttételű választékkal alacsonyabb motorfordulatszámok is elérhetők.

Nagy teljesítményű sebességváltók

Alapfelszereltségként a DAF CF automata (12 és 16 fokozatú) TraXon sebességváltóval van felszerelve, amelyet speciálisan az alacsony fordulatszámon való üzemelésre terveztek minden sebességfokozatban. A gyors és akadálytalan fokozatváltás elősegíti a maximális hatékonyságot és kényelmet, a sebességváltó pedig kiváló manőverezési tulajdonságokat biztosít a jármű számára alacsony fordulatszámok mellett. Emellett az EcoRoll kibővített használata is megkönnyíti a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás elérését. A TraXon sebességváltó egyedi jellemzői közé tartoznak a kifejezetten a távolsági fuvarozáshoz, a folyadékszállításhoz, az EcoCombi és a terep alkalmazásokhoz kifejlesztett szoftverbeállítások is. A napi működésük – pl. szemétszállítás – közben gyakran megálló és elinduló tehergépkocsik számára tervezett sebességváltó-beállítások pedig a legnagyobb járműhatékonyságot és járművezetői kényelmet teszik lehetővé.

Bővített Eco üzemmód

A még gazdaságosabb üzemanyag-használat, a kibocsátott káros anyagok mennyiségének mérséklése és az alacsonyabb üzemeltetési költségek érdekében a DAF CF Eco üzemmódja további funkciókkal bővült. Az Eco Performance üzemmód optimális egyensúlyt biztosít a kiváló vezethetőség és a gazdaságosság között. Ha az üzemanyag-hatékonyság a fő szempont, az Eco Fuel üzemmód a legjobb választás, amely alacsonyabb fordulatszámokon végzi a sebességfokozatok kapcsolását.

 
 

Letöltések


 

 

A DAF CF részletesebben

 

DAF CF

A tökéletes alap, amelyre építhet

A DAF CF az alváz-konfigurációk tekintetében páratlan rugalmasságot tesz lehetővé, akár kampós emelővel, síkplatóval, dobozos felépítménnyel vagy bármilyen más felépítménnyel van felszerelve.

DAF CF

Külső kialakítás

A DAF CF-et külsője a legmodernebb formatervezési elemeivel esztétikai szempontból egyedi osztályba sorolja.

DAF CF

Új etalon a vezetési kényelem terén

Mivel a DAF CF a legsokoldalúbb tehergépkocsi a piacon, számos opciót kínál a fülke egyéni ízlés és szállítási igények szerinti testre szabására.