Download
  • 28 június 2019
  • Eindhoven
 

Tehergépkocsi-légkondicionálás a nyári hónapokban

Meleg éghajlatú területre utazik? Nemsokára beköszönt a nyár? Mindkét esetben elengedhetetlen a tökéletesen működő légkondicionálás.Több mindent is tehet annak érdekében, hogy légkondicionálása szükség esetén megfelelően működjön. Olvassa el az egész cikket, és megtudhatja, hogyan őrizheti meg légkondicionáló berendezésének tökéletes állapotát.

 
Use truck airco summer
 

Végezze el légkondicionálásának karbantartását még a nyár beköszönte előtt

A nyár beköszöntével az International Truck Service szolgálathoz érkező egyik leggyakoribb bejelentés a légkondicionáló egység meghibásodása. Ennek oka az, hogy a rendszert hirtelen intenzíven kezdik el használni úgy, hogy előtte nem volt megfelelően karbantartva. Ezért érdemes még a forró nyári hónapok előtt ellenőriztetnie légkondicionáló berendezését DAF-márkakereskedőjével.

Amit ön is megtehet

Amellett, hogy DAF-márkakereskedővel ellenőrizteti tehergépkocsiját, járművezetőként több mindent is tehet légkondicionáló berendezésének megfelelő működéséért. Meleg éghajlatú területre utazik? Ebben az esetben a következő lépésekkel készítse fel tehergépkocsiját a hőségre:

  • Ellenőrizze, hogy van-e elegendő hűtőfolyadék a hűtőfolyadék-tartályban, és hogy nem szivárog-e

  • Évente cserélje a szűrőket (vagy cseréltesse ki őket DAF-márkakereskedőjével)

  • Lehetőleg évente egyszer tisztítsa ki az akkumulátoros párologtatót

Tehergépkocsi-légkondicionálás a nyári hónapokban

A fülkét hűtő légkondicionáló berendezés túlterhelését a legjobban a keringető beállítással lehet elkerülni. Ezzel a beállítással az egység a beszívott levegőt hűti, azaz hideg levegőt fúj a fülkébe. Tipp: Kezdésként állítsa a ventilátort a legmagasabb fokozatra. Amint úgy érzi, hogy a kabin levegője enyhült, alacsonyabb fokozatra kapcsolhat, így kevesebb ideig használja intenzíven a légkondicionáló berendezést.

A különálló légkondicionáló egység előnyei

Nagy és hosszan tartó hőség esetén érdemes meggondolni egy különálló légkondicionáló egység (más néven állóklíma) beszerzését. Az egység fő előnye az, hogy a motortól függetlenül működik, így igény szerint szabályozhatja a hőmérsékletet, nemcsak éjszaka, hanem akár fel- és lerakodás közben is. Az állóklíma továbbá hozzájárul a jobb éjszakai alváshoz és az általános kényelemhez is. Mindez a vezetés biztonságára is kedvező hatással van.

Kérdése van?

Kérdései vannak légkondicionálójának szervizelésével kapcsolatban? Esetleg állóklímát szeretne beszerezni? DAF-márkakereskedője örömmel segít megtalálni a tehergépkocsijához szükséges megoldást.