Download
  • 28 június 2019
  • Eindhoven
 

Kényelmes éjszakai alvás kánikulában

Tényleg lehet kényelmes is egy fülke éjjel, kánikulában? Így igaz, ám ez kockázatokkal jár. A lehetőségekhez és alternatívákhoz olvassa el a teljes cikket.

 
Stay comfortable overnight
 

Különálló légkondicionáló egység a kényelmes éjszakai pihenés jegyében

A hőséget egy különálló légkondicionáló egységgel tudja legyőzni a legkényelmesebben. Ezek a rendszerek a motortól függetlenül működnek. Így könnyedén szabályozhatja a fülke hőmérsékletét, ráadásul a légkondicionáló nagyszerűen fenntartható megoldást is jelent. Nem kell folyamatosan járatnia a motort, ami szintén aludni vágyó parkolószomszédja számára is jó hír.

Egyéb módszerek a tehergépkocsi hűtésére

Általában minden járművezetőnek megvan a maga módja a fülke éjszakai hűtésére. Van, aki például részben nyitva hagyja az ablakot, és van, aki a normál légkondicionáló rendszert használva járatja a motort. De mi a helyzet a hosszan tartó kánikulával? Ilyen esetben a különálló légkondicionáló egység a legjobb és legbiztonságosabb opció. Elvégre a jó éjszakai alvás a biztonságos közlekedési feltételek mellett a kényelmet is növeli.

Szakvélemények és alternatívák az éjszakázáshoz

Lehetséges a fülkében éjszakázni kánikulában? Ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények. A holland CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond – Keresztény Szakszervezetek Nemzeti Szövetsége) szakmai szövetség szerint minden járművezetőnek joga van a kényelmes és biztonságos munkahelyhez. A szövetség szerint ez magában foglalja az állófűtést és a különálló légkondicionáló egységet is. Ha a járművezetőnek nem állnak rendelkezésére ezek az eszközök, a szövetség azt javasolja, hogy hotelben szálljon meg. Ennek részleteit általában az alkalmazottak és munkáltatójuk egymás között vitatják meg.

Kérdései vannak a tehergépkocsi légkondicionálásával kapcsolatban?

Kérdései vannak a rendelkezésre álló különálló légkondicionálókkal kapcsolatban? DAF-márkakereskedője örömmel megvizsgálja az adott helyzet körülményeit. További tájékoztatásért forduljon bátran márkakereskedőjéhez.