Truck_Startup

Ha ismét útra kel, győződjön meg arról, hogy tehergépkocsijai készen állnak a munkára.

 
Download
 • 2020. június 3., szerda
 • Eindhoven
 

Ha hetekig vagy akár hónapokig nem járták az utakat, nem állhatnak készen rögtön a használatra – még akkor sem, ha ez idő alatt rendszeresen elvégezték rajtuk a karbantartási munkákat. Mi azért dolgozunk, hogy segítsünk Önnek minél hamarabb újraindítani az üzletmenetét.

 
Ha egy focista némi pihenés után feláll a kispadról, elkerülhetetlenül kiesik a ritmusból és a meccskondiból, ezért a pályára rohanás biztos recept a sérülésre. Ez a járművek esetében sincs másképp – ha azt akarja, hogy zökkenőmentes legyen az indulás, és ami még fontosabb, ne sérüljenek meg, nagyon fontos a megfelelő felkészítés.

A tehergépkocsikat az alábbi teendők elvégzésével lehet újra csúcsformába hozni.

 Ellenőrzések, amelyeket Ön is elvégezhet


 • A gyújtás bekapcsolása előtt töltse fel az akkumulátort. Ha indításrásegítéssel (bikázással) kell elindítania a tehergépkocsit, mert olyan helyen tárolja, ahol nincs elektromos tápellátás, kövesse a DAF utasításait. A tehergépkocsi túl magas feszültségű indítássegítővel történő beindítása kárt okozhat az elektromos összetevőkben. A másik dolog, amiről nem szabad megfeledkezni az, hogy az akkumulátorcsere során le kell csatlakoztatni az érintkezőket, ami hibaüzenetet vált ki a tachográfban. Ha ezt egy hatósági ellenőrzés kimutatja, pénzbírságot szabhatnak ki.

 • Ellenőrizze az abroncsnyomást. A megfelelő abroncsnyomás létfontosságú a járművezetők és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága szempontjából, ráadásul az alacsony abroncsnyomás az üzemanyag-fogyasztást is növeli.

 • Ellenőrizze a motorolaj és a hűtőfolyadék szintjét. Az olajszint a központi kijelzőn látható. Régebbi tehergépkocsik esetén nívópálcával kell ellenőrizni. A hűtőfolyadék szintjét a betöltőcsonk alsó részének megtekintésével ellenőrizze.

 • Cserélje ki az ablaktörlőlapátokat. A felgyűlt szennyeződés és a beszáradt ablaktörlőlapátok megkarcolhatják a szélvédőt. Ablaktörlőlapátokat online rendelhet a DAF-webáruházban.

 • Működtesse a légkondicionáló rendszert. Nyissa ki a műszerfalon az összes ventilátor-fúvókát, állítsa a ventilátort maximális fordulatszámra, indítsa be a motort és járassa alapjáraton öt percig, majd indítsa el a légkondicionáló rendszert. Ha a levegő tíz perc elteltével nem elég hideg járó motor mellett, kapcsolja ki a légkondicionáló rendszert, és ellenőrizze, hogy van-e elég hűtőfolyadék. A másik lehetőség az, hogy felveszi velünk a kapcsolatot.

 • Ellenőrizze a motorteret. A madarak és a rágcsálók is előszeretettel készítenek fészket a tehergépkocsi e védett részén, főleg tavasszal. És itt még nem szabad abbahagyni – szemrevételezéssel ellenőrizze a jármű többi részét is: nézze meg a tükröket, a világítást, a csatlakozásokat stb.

 • Ellenőrizze a fékeket és a kormányrendszert. Mielőtt kihajtana a tehergépkocsijával a közútra, ellenőrizze, hogy a fék- és a kormányrendszer is 100%-os, tökéletes állapotban van-e. Mindig a biztonság az első.

Ellenőrzések, amelyekben DAF-márkakereskedője tud segíteni

 • Öblítse át az üzemanyagrendszert FX8 folyadékkal. Az üzemanyagrendszerben kialakuló baktériumtenyészetek és szennyeződések csökkenthetik a motor teljesítményét és növelhetik az üzemanyagköltséget. Mi átöblítjük tehergépkocsija üzemanyagrendszerét DAF FX8 üzemanyagrendszer-tisztító folyadékkal. Ez egy kiváló minőségű tisztítószer, amely minden szennyeződést eltávolít az üzemanyagrendszer összes alkatrészéből.

 • Cserélje ki az üzemanyagszűrőket és a belső szűrőket. Itt is elszaporodhatnak a baktériumok, ha a tehergépkocsit hosszabb ideig nem használják, ami a motorban problémákat, a fülkében pedig kellemetlen szagot okozhat, ezért először cseréltesse ki a szűrőket.

 • Aktiválja az AdBlue(R) rendszert, és cserélje ki a szűrőt. Az AdBlue(R) használata csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és kedvezően hat a környezetre. Az AdBlue(R) emellett az üzemanyag-fogyasztás csökkentését is elősegíti. Ha a tehergépkocsi újra nagy távolságokat fog megtenni, először szükség esetén aktiválni fogjuk az AdBlue(R) rendszert és kicseréljük Önnek az AdBlue(R)-szűrőt.
További ötleteket és műszaki tanácsokat szeretne a hosszabb állásidő esetén szükséges teendőkre vonatkozóan? Örömmel válaszolunk kérdéseire. Balesetmentes közlekedést kívánunk, és reméljük, sikeresen működik majd vállalkozása!