• 2018. november 26., hétfő
  • Eindhoven
 

Az Ön leghatékonyabb megállása

Legyen szó tehergépkocsikról vagy pótkocsikról, mi mindig rendelkezésre állunk a javítási és karbantartási munkálatok elvégzésére. Megbízható és professzionális tevékenységünk egyértelmű eredménye a DAF szlogenje, a better service – better DAF, vagyis jobb szervizelés, jobb DAF. Ez pedig egy helyen történő, teljes körű kiszolgálásunknak köszönhető.

 
A-single-partner-truck
 

Tisztában vagyunk vele, milyen fontos Önnek, hogy mindig áttekinthesse járművei állapotát, és így maximalizálja azok rendelkezésre állását a vállalkozás működtetése érdekében. Tudjuk, hogy olyan partnerre van szüksége, aki gondoskodik tehergépkocsijáról, valamint alkatrészeket és professzionális karbantartást biztosít pótkocsijához. Megbízható üzleti partnert keres, akinek a szerelői megfelelő szakértelemmel rendelkeznek ahhoz, hogy elvégezzék a karbantartást és a javításokat pótkocsiján. A DAF a válasz — nálunk minden megvan egy helyen!

1. Csatlakozás

A tehergépkocsi és a pótkocsi közötti csatlakozás fontos ahhoz, hogy a pótkocsi levegő- és elektromos rendszere jól működjön. Ezért azt tanácsoljuk, hozza el pótkocsiját is, hogy a DAF-márkakereskedő ellenőrizhesse a csatlakozást a csatlakozókon és tekercseken keresztül.

2. Fékek

Ügyfeleink azt jelzik, hogy a biztonság szempontjából a fékek a legfontosabb alkatrészek a pótkocsikon. Szerintünk is. Az elhanyagolt fékek súlyos baleseteket okozhatnak. Tudta, hogy a pótkocsik meghibásodásainak majdnem 40%-a fékrendszerhez kapcsolódik? Emiatt fontos, hogy pótkocsija fékrendszerénél Ön kiváló minőségű termékekre, karbantartásra és javításra fordítsa a pénzét.

3. Tengelyek

A tengelyek megfelelő beállításával és kenésével energiát és pénzt takaríthat meg. Fontos, hogy pénzt fordítson a kerékcsapágyhézagok gyakori ellenőrzésére. Tudta, hogy a csapágyak azért kopnak, mert forgó és merev alkatrészeket kötnek össze? A túl kevés kenőzsírt tartalmazó csapágy túlhevülést és túl nagy hézagot okozhat, ami pedig rendkívül nagy abroncskopáshoz vezethet. A kopott alkatrészeket ki kell cserélni a lerobbanások megakadályozása érdekében.

4. Felfüggesztés

A jól karbantartott felfüggesztési rendszer kényelmesebbé teszi a vezetést. Segít továbbá biztosítani a járművezető, a rakomány és a közúti közlekedés többi szereplőjének biztonságát. Az elhanyagolt légrugós felfüggesztési rendszer gyakran leállásokhoz vezethet. A pótkocsihibák több mint 10%-a a légrugós felfüggesztőrendszerhez kapcsolódik, amit pedig a hibás légrugók, lengéscsillapítók, levegőszelepek, spirálok vagy menetmagasság-szabályozás okoz.

5. Rakományrögzítés

A szállított rakománnyal kapcsolatban a biztonság a legfontosabb! Az Ön felelőssége a rakomány biztonságos rögzítése. Ez megakadályozza a rakomány, a közúti közlekedés többi résztvevőjének és az Ön sérülését. A közúti biztonság javítása érdekében gyakoribbá váltak a közúti ellenőrzések. Emiatt minden rakományrögzítési megoldásunkat ellenőriztetjük, azok tanúsítvánnyal és jóváhagyással rendelkeznek. A biztonság mindennél fontosabb.

6. Világítás

Ahhoz, hogy a járművezető jól cselekedjen és reagáljon, fontos, hogy jól lásson. Éjszaka, esőben, hóban és ködben a látást nagy mértékben segíti a megbízható világításrendszer, amely gondoskodik a járművezető, a rakomány és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságáról. Az elhanyagolt világításrendszer gyakran leállásokhoz vezethet. A pótkocsihibák több mint 15%-a a világításrendszerhez kapcsolódik, amit pedig hibás izzók, egységek és vezetékek okoznak.