Download
  • 10 július 2019
  • Eindhoven
 

Az alkatrészpartner

2016-ban az NRG Fleet Services Group (UK) részeként vegyes flottát üzemeltető Riverside Truck Rental új, a vállalat egészére kiterjedő beszerzési programot vezetett be. A TRP így lett az új ellátási láncának partnere. A DAF Trucks bármilyen gyártmányú tehergépkocsira és pótkocsira kiterjedő alkatrészprogramja a Riverside üzemeltetésében álló 2000 jármű alkatrészkezelésének új módszerét is tartalmazta.

 
TRP 25 years
 

115 millió eurós éves forgalmával az NRG Fleet Services egy országos kölcsönzéssel, flottakezeléssel és gumiabroncs-kezeléssel foglalkozó szolgáltató. A DAF Trucks felkereste a skóciai Bellshill vállalatot, hogy találkozzon Ken MacLeoddal, az NRG Skóciában működő regionális üzemeltetési igazgatójával, aki tisztában van az olajozottan működő alkatrészellátás fontosságával.

Folyamatos mozgásban

MacLeod: „Az NRG Group 2000 szerződéses gépjármű és az ügyfelek tulajdonában álló számos tehergépkocsi karbantartásáért felel, ami 600 000 tengelyt és több mint kétmillió kereket jelent. Hamar felismeri az ember, hogy a flottaüzemeltetés kritikus fontosságú, miként az alkatrészellátás is, mivel a bevételszerzés céljából a flotta így tartható mozgásban.” A Riverside 13 műszaki központtal rendelkezik, amelyek stratégiai megfontolásból az Egyesült Királyság főbb útvonalainak közelében találhatók.

Kiváló minőség, versenyképes árak

A flotta non-stop támogatásának megvalósításához elengedhetetlen volt a helyszíni raktárkészlet (és annak napi kezelése). A TRP országos szinten versenyképes árakat és megbízhatóan kiváló minőségű alkatrészeket biztosít. A TRP a DAF márkán kívül egyéb gyártók járműveihez, ezen belül furgonokhoz, vontatókhoz, kisbuszokhoz stb. is kínál alkatrészeket.

MacLeod: „a lista elején a legjobb minőségű alkatrészek és a legjobb árak szerepeltek. Az alkatrészellátás átfogó működtetéséhez az ügyfél és a beszállító közötti szoros együttműködésre van szükség, amit szintén biztosítani tudunk.”

Valódi partnerség

A Riverside a TRP alkatrészekre teljes hálózatában bevezette az egypontos számlázást. Az elmúlt két évben a TRP és a Riverside újabb termékeket kínál ügyfelei részére.

Michael Hunt, A DAF Trucks egyesült királyságbeli és írországi alkatrészértékesítési igazgatója: „Az NRG flotta jelentős, ún. nemzeti alkatrészmegállapodást jelent a TRP és a DAF Trucks számára. A DAF viszonteladói hálózatában a hét számjegyet is meghaladó nagyságrendű éves kiadásokról beszélünk, melyek 50%-a TRP termék, 50%-a pedig eredeti DAF-alkatrész. Az NRG befolyásának és az ügyfelek által igénybe vett mobil technikusoknak köszönhetően a DAF márkakereskedői hálózata teljesen optimalizáltnak mondható. Az NRG országos flottaügyfélként való működése lehetővé teszi számunkra, hogy következetes árképzést kínáljunk, miközben a DAF márkakereskedői hálózat eladás vagy visszatérítés (SOR) alapon működteti raktárait a Riverside műhelyeiben, amivel biztosítható az azonnali rendelkezésre állás. A DAF-webáruházat az ügyfelek is használhatják, gyors és egyszerű funkcióival együtt.” 


Előretolt helyőrség

Mint minden sikeres partnerségben, az NRG Fleet ellesmerei kikötőben lévő telephelyén, valamint a Riverside bellshilli műhelyében működő TRP több helyen is képviselteti magát. A TRP dedikált alkatrészfelelőse felügyeli a napi igényeket. Ez az egyedi szolgáltatás a helyi DAF-márkakereskedő Imperial Commercials szolgáltatásán keresztül vehető igénybe, és jelentős előnyökkel jár.


Rend a lelke mindennek

„Számos nagy hulladékkezelő és környezetvédelmi jármű-üzemeltető van az Egyesült Királyságban” – mondja Michael Hung, „a DAF Trucks pedig mindegyikkel kapcsolatban áll. A TRP termékkínálata és a mi támogatási infrastruktúránk segít az ilyen hosszú távú kapcsolatok kialakításában. Eddigi sikereink bizonyítják a TRP márkájú termékek kiváló minőségét és versenyképességét. Aktív figyelmet szentelünk ennek a szegmensnek, miközben a speciális felépítmények, kukaemelő és seprő alkatrészek területén fejlesztjük saját termékkínálatunkat.”

A jövőbeli ügyfelek és az NRG jelenlegi flottája tekintetében ez a hosszan tartó partnerség a siker kulcsa. Mindezt a szakképzett, elkötelezett dolgozók lelkesedése teszi lehetővé, hiszen szolgáltatásaiknak és támogatásuknak köszönhetően biztosítható a folyamatos működés.