Download
  • 2019. július 10., szerda
  • Eindhoven
 

A DAF-tehergépkocsik fülkéje: régen és most

Az az autóipari szektor, amelyben mi is működünk, soha nem pihen. Folyamatosan a fenntarthatósággal, biztonsággal és hatékonysággal kapcsolatos innovációkon dolgozunk. Évtizedek óta a legjobb fülkék kifejlesztésére összpontosítottunk. Ismerje meg, hogy az évek során milyen fejlődésen mentek keresztül a DAF fülkéi.

 
Space Cab
 

A DAF fülkék eredete

A gyártás 1966-ban kezdődött, amikor a DAF megnyitotta az első fülkegyárát. Három évvel később bemutattuk a billenőfülkét. Ez az abban az időben vadonatújnak számító technológia még ma is használatban van.

A járművezető kényelme nagyobb hangsúlyt kap

Az 1985-ben bemutatott Space Cab úttörő fejlesztés volt. A DAF fülke a járművezetők körében már akkor óriási népszerűségnek örvendett, 1987-ben pedig bemutattuk új vezérmodellünket, a 95-ös sorozatot. A nagyon közkedveltté vált Space Cab fülke a tehergépkocsik alapfelszereltségéhez tartozott. Egy évvel később a DAF 95-ös nyerte el az „1988-as év teherautója” címet. 1994-ben egy lépéssel tovább léptünk, amikor megszületett a Super Space Cab, lerakva a napjainkban ismert fülke tökéletes alapjait.

Szigorúbb követelmények, jobb tehergépkocsik

Az elkövetkező években folyamatosan a finomabb részletek tökéletesítésén dolgoztunk. A fülke egyre fenntarthatóbbá, biztonságosabbá, csendesebbé, kényelmesebbé és szebbé vált, a fülke mostantól pedig ezer és egy módon a személyes igényekhez szabható. Az új technológiák bevezetésének köszönhetően a tehergépkocsik egyre technológia-központúbbak és modernebbek lettek. A régi időkben a technikusok csak a hardveren dolgoztak, napjainkban azonban már nem ennyire egyszerű a helyzet. Az összetett és kifinomult technológia bevezetésének köszönhetően a tehergépkocsik működtetése napjainkban nagymértékben számítógépes rendszereken alapul. Ez javítja a minőséget, de a javítás és karbantartás során nagyobb pontosságot igényel.

Napjaink tehergépkocsijai az exkluzivitásról szólnak

Már régóta lehetőség van arra, hogy az alapfelszereltségtől a luxus funkciókig terjedő kínálatból különféle opciók kiválasztásával testreszabható legyen egy tehergépkocsi. A változás ott tapasztalható, hogy az exkluzivitás a DAF-nál mostantól alapfelszereltség. Még alapfelszereltségű alkatrész választásakor is biztos lehet abban, hogy bizonyos mértékű luxust és minőséget élvezhet. Ez az oka annak, hogy ülésként jelenleg csak „alap” üléseket kínálunk, és még a belépő szintű vezetőülés is légrugós, rendkívül kényelmes. Természetesen luxus opciók is szerepelnek kínálatunkban, de még az alapfelszereltségű funkciók választásakor is garantált a minőség.

További részletekre kíváncsi?

Ha kíváncsi a DAF-tehergépkocsik történetére, tekintse meg webhelyünkön A DAF története című részt. Amennyiben a DAF-fülkékkel kapcsolatban speciális kérdése vagy igénye merülne fel, forduljon bizalommal DAF-márkakereskedőjéhez. A márkakereskedő mindenben örömmel áll rendelkezésére.