Download
  • 2020. október 31., szombat
  • Eindhoven
 

A DAF DPF tisztítása maximalizálja a jármű üzemidejét

Intelligens működés

A DAF-motorok és a kibocsátás-utókezelő rendszer (EAS) ötletes módon működik együtt, hogy kiszűrje a részecskéket a tehergépkocsi kipufogójából. A DPF legalább minden 150 órában automatikusan magas, 510 °C-os hőmérsékletre melegszik fel, hogy elégesse az összegyűjtött részecskéket, és a DPF korom nélkül távozhat.

 
DPF
 

A szűrő állagromlása

Idővel a részecskeszűrő kapacitása csökken, mivel az égési folyamat során keletkező maradék hamu a DPF-ben felhalmozódik. Ennek eredményeként a DPF-et gyakrabban kell tisztítani, ami nagyobb üzemanyag-fogyasztást és az EAS gyorsabb romlását eredményezi. A DPF azonnali cseréje elengedhetetlen.

Egyedi DAF DPF-tisztítási folyamat

A DPF szervizelésekor a szerelő a szűrőt kiváló minőségű, tisztított DAF DPF-re cseréli. De az összes hamurészecske eltávolítása nem egyszerű feladat. A normál tisztítási folyamatok a hamu akár 50%-át is a szűrőcsatornákban hagyják, ami csökkenti a DPF élettartamát, felesleges költségeket eredményez és a tehergépkocsi ebből eredő károsodását is kockáztatja. A DAF kifejlesztett egy egyedi tisztítási eljárást, melynek során az optimális tisztítás érdekében a DPF minden csatornáját nagy nyomáson, speciális folyadékokkal permetezi be. Az eredmény szó szerint olyan jó, mintha új lenne. A megtisztított DPF minősége és cserélési időköze megegyezik az eredeti részecskeszűrőével.

A DAF DPF-tisztítás előnyei

  • Optimális állapotban tartja a tehergépkocsiját, a legalacsonyabb teljes tulajdonosi költséget és a legjobb teljesítményt biztosítva
  • Megakadályozza az EAS egység károsodását
  • Maximalizálja a megtisztított DPF-szűrő élettartamát
  • Biztosítja, hogy tehergépkocsija továbbra is megfeleljen a szigorú Euro 6 szabvány szerinti kibocsátásnak

 

Ne várjon, cserélje ki azonnal a DPF-egységet

A DPF cseréje a DAF-tehergépkocsi típusától és használatától függ. A maximális csereidőszak három év vagy 180 000 és 540 000 kilométer között van. További információkért, valamint a felesleges állásidő és költségek elkerülése érdekében kérjen tájékoztatást a DAF márkakereskedőtől!