Tej-Transport-DAF-XF-tads-3

Három új XF 480 SC vontatóval bővült a TejTranszport Kft. DAF-flottája

A jól megszokott úton

 
Download
  • 2019. november 12., kedd
 

Októberben három vadonatúj DAF XF 480 Space Cab nyerges vontatót szerzett be a tejszállítással foglalkozó TejTranszport Kft., így már huszonhat tagot számlál a berettyóújfalui vállalat kizárólag DAF járművekből álló flottája.

 

Egyaránt megtalálhatók a cég vontatói között 480, 510 és 530 lóerős XF modellek, emellett a járműparkban öt tartányfelépítményes, 410 lóerős CF teherautó is szolgál. A vontatók jellemzően olasz és holland gyártmányú, harmincegyezer literes tartányos pótkocsikkal szállítanak tejet Magyarországon, valamint a környező országokban. A szerelvények külföldi viszonylatban leginkább Németország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Horvátország és Románia útjain járnak, de gyakran Olaszországba is eljutnak.

„Vállalatunk 25 éves történelme során számos gyártó több típusát is kipróbálhattuk. Valamennyi közül egyértelműen a DAF tehergépkocsikkal kapcsolatosak a legpozitívabb tapasztalataink, a kiváló ár-érték arány és a rendkívül jó üzemanyag-fogyasztás miatt döntöttünk hosszú távon is a holland márka mellett. A legendás megbízhatóság és a szerviztapasztalatok létfontosságú tényezők egy olyan cég esetében, ahol a munkaeszközöket szinte a nap 24 órájában használjuk. Emellett dolgozóink visszajelzései egyértelműen azt támasztják alá, hogy a DAF tehergépjárművek fülkéi sofőrbarátok, hosszabb utakon is kényelmesek” – mondta Szilágyi Imréné Mária, a TejTranszport Kft. tulajdonosa.

Nincs megállás

A belföldi forgalomban részt vevő szerelvények esetében, a vonatkozó szabályok szigorú betartása mellett megtalálható olyan DAF vontató is a flottában, amely akár napi 950 kilométert tesz meg hazánk útjain. Ezen tehergépkocsik esetében nem ritka, hogy fél év alatt közel kétszázezer kilométerrel is bővül a futásteljesítményük. De a járműpark abszolút rekorderei azok az Euro VI-os DAF teherautók, amelyekbe fiatal koruk ellenére három év alatt több mint egymillió kilométer került hibamentesen. A TejTranszport Kft. a járművek időszakos karbantartását saját szervizében végzi, a DAF műszaki hátterére szinte csak garanciális javítások esetében támaszkodik.

„Több szerelvényt szinte forróváltásban használunk, így nem ritka, hogy egy-egy vontatónk motorja szinte ki sem hűl teljesen. A nap 24 órájában, gyakorlatilag hibamentesen üzemelnek. Nem tudunk még egy olyan fuvarozóról a szektorban, aki ilyen mértékben használná ki a járműveit” – tette hozzá a TejTranszport Kft. tulajdonosa.

 

 

 

További információ:

DAF Hungary Kft.
Mile Orsolya +36 (30) 256 0469
Marketing asszisztens