daf

Luxusszínvonal lónak és lovasnak

Különleges, DAF LF fülke-alvázra épített lószállító lakóautót szerzett be a Bicske Lovasudvar Kft.

 
  • 2018. július 13., péntek
 

Egy exkluzív lószállító lakóautó is ékesítette a DAF Hungary Kft. standját a Kamion Európa-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjén. A DAF LF fülke-alvázra a kisbéri Lehel Coach Builder 2000 Kft. készítette a korszerű felépítményt. Az eredmény egy nagyméretű, multifunkciós luxusautó.

 

Már a 12 méter hosszú jármű megjelenése is rendkívül elegáns és tekintélyt parancsoló, a Lehel Coach Builder 2000 Kft. felépítménye harmonikusan olvad egybe a 16 tonna össztömegű, kéttengelyes DAF LF alapjármű fülkéjével. Ez a harmónia pedig a jármű egészére is vonatkozik, a nagy múltú felépítményező ugyanis a DAF LF típust ajánlja ehhez a típusú felépítményéhez. Tapasztalataik alapján az LF kínálja a legerősebb, legtartósabb és legstabilabb alvázat, ezenkívül kimagasló a fordulékonysága, maximálisan megbízható, kényelmes, gazdaságosan üzemeltethető, kiváló a hajtáslánca, esztétikus megjelenésű és minimális a rezgésszintje, ami egy prémiumszínvonalú jármű esetében szintén fontos szempont. A Bicske Lovasudvar Kft. esetében a helyben található DAF márkaszerviz is erősítette ezt a típusválasztást, habár a jármű évente 35-40 ezer kilométernél többet nem fut majd.

Gördülő szálloda
A jármű az ötlettől a megvalósulásig másfél év alatt készült el, ami nagyon alapos előkészítést és tervezést foglalt magában. A cél az volt, hogy a saját tenyésztésű díjlovak sokszor ezer kilométer távolságra történő szállítását kényelmesen, biztonságosan, valamint a kísérők elszállásolását szállodai színvonalon lehessen megoldani. Ezért a fülkével egybenyitott, igényesen kivitelezett és gazdagon felszerelt lakórészben három kétszemélyes hálófülke található, a konyha-étkező-nappali terét 1,2 méterrel kihúzható oldalfal tágítja ki álló helyzetben, és persze a kompakt méretű, de elegáns fürdőszoba sem hiányzik. A jármű hátuljában pedig akár öt értékes sportló is utazhat az ezeket megillető kényelemben és biztonságban a szellőztető rendszerrel, kamerával és nyitható ablakokkal ellátott térben.

Személyautós kezelhetőség
„Az elmúlt hónapokban néhány ezer kilométert utaztunk az új DAF LF lószállító lakóautónkkal magyarországi díjugrató versenyekre. Nagyon szeretjük vezetni ezt a gépkocsit, olyan, mint egy személyautó, csak a méreteit kell megszokni. A 280 lóerős motor és az automatizált sebességváltó nagyon kényelmessé teszi a vezetését, jól fordul és finom a rugózása. Lakótere pedig tágas, komfortos, jól élhető” – mondta Vida József és Paulovics Ágnes, a jármű üzembentartói, akik további hasonló lószállító lakóautók beszerzését tervezik.