PACCAR-Parts-installs-first-power-supply-system-at-DAF-dealer

A PACCAR Parts telepítette első áramellátó rendszerét egy DAF-márkakereskedőnél

Innovatív, fenntartható megoldás mikroáramhálózattal

 
Download
  • 2024. március 5., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A PACCAR Parts Europe sikeresen telepítette első helyszíni áramellátó rendszerét a BEST Trucks DAF Electric Truck Center központban a hollandiai Barendrechtben. Ez az úgynevezett „mikrohálózat” 750 tetőre szerelt napelemet, egy energiatároló rendszert és fejlett energiaszabályozó rendszereket foglal magában. A mikrohálózat a műhelyből kikerülő tehergépkocsik gyorstöltését végzi, valamint egy szupergyors nyilvános töltőt is ellát árammal.

 

 

A PACCAR Parts Europe a BEST Trucks cég igényeire szabott projektje egy 480 kWh-s akkumulátor-kapacitású energiatároló rendszer (ESS), egy energiagazdálkodási rendszer (EMS) és három szupergyors, 360 kW-os maximális kimeneti teljesítményű töltőaljzat telepítésével kezdődött. Ezek mind csatlakoznak a meglévő 750 napelemhez a tetőn, valamint az elektromos hálózathoz.

A műhelyben két töltőt szereltek fel, amelyek az elektromos tehergépkocsikat egy órán belül képesek feltölteni. A harmadik gyorstöltő pont nyilvánosan hozzáférhető. A „mikrohálózat” megoldás tökéletesen megfelel a BEST Trucks tulajdonosa, Ronald Janssen céljainak. „Az elektromos járműveknek mindig legalább 80%-os töltöttséggel kell elhagyniuk a műhelyünket, hogy a szervizelés után azonnal útnak indulhassanak” – magyarázta.

Villamosenergia-gazdálkodás

Az ESS számos előnye közül az egyik legfontosabb a megbízható áramellátás elérhetősége. „A növekvő energiaigény miatt egyre nagyobb szükség van az energiaellátás biztosítására. Az nem megoldás, ha választanunk kell a műhely világítása és az ügyfelek elektromos járműveinek feltöltése között” – teszi hozzá Ronald Janssen. „Ez a mikrohálózat következetes és fenntartható energiaellátást biztosít, ugyanakkor a gyorstöltést is elősegíti. Még kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy elégtelen hálózati áramellátás esetén is működőképes marad. Jó tudni, hogy mindig támaszkodhatunk az energiatárolásra.”

Intelligens felügyelet és kereskedelem

Az energiagazdálkodási rendszer az összes releváns adatot összegyűjti, a várható napsütéses órák számától az energiafelhasználáson át egészen az áramhálózat iránti igény csúcsértékéig, és úgy állítja be a rendszert, hogy a legnagyobb hatékonyságot és a legalacsonyabb energiaköltségeket érje el. Ráadásul a BEST Trucks kereskedhet is az elektromos árammal; helyben eltárolhatja, amikor a tarifák alacsonyak, vagy ha napenergia-többlet van, és akkor használhatja fel vagy értékesítheti, amikor a legnagyobb az energiaigény és a legmagasabb a tarifa.

Környezetbarátabb jövő

A PACCAR Parts Europe innovációs és stratégiai programigazgatója, Rob van Erp így nyilatkozott: „Több márkakereskedő is érdeklődik a helyszíni áramellátó rendszer iránt. A cél az, hogy prémium szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, és a zöldebb jövő érdekében elősegítsük az energetikai átállást.”

 

 
 
 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens