Download
  • 2023. május 12., péntek
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Az új generációs DAF XF 450 elnyerte a „Green Truck 2023” címet

Rangos díj a piacon kapható leghatékonyabb nagy távolságú vontatónak

Az új generációs DAF XF 450 kapta a VerkehrsRundschau és Trucker vezető német szakmagazinok „Green Truck 2023” díját. A tehergépkocsi az iparágvezető szállítási hatékonyságával és üzemanyag-hatékonyságával érdemelte ki a rangos díjat.

 
New Generation DAF XF 450 awarded Green Truck 2023 HH
 

A VerkehrsRundschau és a Trucker évente átfogó összehasonlító tesztet végez az összes vezető gyártó vontatóinak bevonásával. Az elsődleges szempont az üzemanyag-fogyasztás, amelyből közvetlenül megállapítható a CO2-kibocsátás. Emellett az AdBlue-fogyasztást és a teszt során elért átlagsebességet is beleszámították az értékelésbe a „Green Truck 2023” díj odaítélésekor.

Rendkívül alacsony gázolajfogyasztás

A 330 kW/450 LE teljesítményű PACCAR MX-11 motorral szerelt, új generációs DAF XF maga mögé utasította vetélytársait a hosszú németországi tesztútvonalon azáltal, hogy rendkívül alacsony, mindössze 21,26 l/100 km-es gázolajfogyasztást produkált – ez kilométerenként 675 gramm CO2-nak felel meg – AdBlue-ból pedig mindössze 1,32 litert fogyasztott 100 kilométerenként. A 80,06 km/h-s átlagsebesség szintén kiváló eredménynek mondható. 

Optimális aerodinamika

„A DAF versenyelőnye annak köszönhető, hogy egyelőre egyetlen gyártóként alkalmazza a tehergépkocsik méretére vonatkozó új európai előírásokat” – magyarázza Jan Burgdorf, a VerkehrsRundschau és a TRUCKER magazin tesztelési és technológiai részlegének vezetője. „Az új szabályok lehetővé teszik az első rész meghosszabbítását az optimális aerodinamika érdekében, ami tovább javítja a DAF kategóriaelső üzemanyag-fogyasztási mutatóit.”

Patrick Dean, a DAF igazgatótanácsának tagja és főmérnöke: „Az új generációs XF 450 által elnyert »Green Truck 2023« díj fantasztikus eredmény, és komoly elismerése a DAF teljes csapata által végzett kemény munkának. Az általunk készített új generációs tehergépkocsik nemcsak az üzemanyag-hatékonyság terén állítanak fel új mércét, de piacvezető biztonságot és kényelmet is kínálnak, így mind a sofőr, mind a tulajdonos számára kiváló választást jelentenek. A »Green Truck díj« elnyerése azt is bizonyítja, hogy a DAF a környezetvédelem terén is élen jár.”

 

 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

 
 
Rutger Kerstiens