The-New-Generation-DAF-trucks-2021-From-left-to-right-XG-plus-XG-XF-FW

A DAF átlép jövő időbe az új generációs XF, XG és XG⁺ típusaival

Szintet lép a hatékonyság, biztonság és járművezetői kényelem terén

 
Download
  • 2021. június 9., szerda
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF új mércét állít fel egy teljesen új teherautó sorozattal. Az új XF, XG és XG+ a legmagasabb minőséget, 10% -kal javított üzemanyag-hatékonyságot, passzív és aktív biztonsági funkciók teljes választékát és a luxus következő szintjét kínálja a teherautók kialakításában. Az új generációs DAF gyártása októberben kezdődik.

 

Az Európai Bizottság új, tömegekre és méretekre vonatkozó előírásokat vezetett be azzal a céllal, hogy nagyobb teret adjon a kibocsátáscsökkentésnek (CO2), az útbiztonságnak és a járművezetői kényelemnek. A DAF az európai tehergépkocsi-gyártók közül elsőként mutatja be az igazán vonzó és rendkívül áramvonalas kialakítású, új generációs tehergépkocsijait, mindezt az új előírások által nyújtott lehetőségek kihasználása révén. A piacot átformáló, új generációs DAF-modellek egyesítik a kategóriavezető hatékonyságot, biztonságot és járművezetői kényelmet.

A sorozat első generációjának 1997-es bemutatása óta a DAF XF mindig is arculatvezető szerepet töltött be – ez a típus „az ügyfél öröme és a járművezetők álma”. Eddig összesen 650 000 XF-tehergépkocsit adtak el. Világszerte több mint 50 országban biztosít kiváló minőséget és jövedelmezőséget ügyfelei számára. Az XF típus több generációja is elnyerte „A nemzetközi év tehergépkocsija” díjat.

Új generációs XF

A DAF most bemutatja az új generációs XF-sorozatot. Az új sorozat teljesen új fülkekialakítással rendelkezik: az iparágvezető aerodinamikai jellemzők, a legjobb energia-hatékonyság  és a legalacsonyabb CO2-kibocsátás érdekében a fülke eleje 160 mm-rel hosszabb lett. Az új generációs XF fülkéjének padlósíkja 75 mm-rel alacsonyabban van az elismert és még mindig elérhető XF Super Space Cab és Space Cab-hez képest. A nagy méretű szélvédő és az alacsony övvonal páratlan közvetlen látóteret biztosít, ami hozzájárul az iparágvezető biztonsághoz, különösen a veszélyeztetett úthasználókra való tekintettel. Az új XF kiváló, 1900 és 2075 mm közötti állómagassággal rendelkezik, a fülkén belüli elhelyezkedéstől függően.

Új generációs XG és XG+

Az XF mellett a DAF bemutatja az XG és XG+ sorozatot is, ezzel bevezetve egy olyan új, kiemelkedő piaci szegmenst, amely maximálisan kihasználja a tömegekre és méretekre vonatkozó új előírások előnyeit. A fülke elejének 160 mm-rel történő meghosszabbítása mellett mindkét vezérmodell fülkéjének hátulja 330 mm-rel hosszabb lett, ezzel biztosítva a tágas belső teret a munkához és alváshoz. Az XG és XG+ fülkéjének alapja 120 mm-rel magasabban van, mint az új generációs XF esetében. A félig sík padló a 3 fellépőnek köszönhetően egyszerű be- és kiszállást, valamint a kiváló közvetlen látótér érdekében nagyszerű üléshelyzetet biztosít.

A DAF XG fülkéje a hátsó rész meghosszabbításának köszönhetően 2025 és 2075 mm közötti belmagasságot, valamint hatalmas belső teret kínál.

Az új XG+ a belső tér tekintetében a piac összes tehergépkocsiját lekörözi. A tetőmagasság növelésének köszönhetően akár 2200 mm-es belmagasság is elérhető. Az XG+ a DAF igazi csúcskategóriás modellje, amely az iparágban egyedülálló színvonalú kényelmet és tágas teret biztosít. A 12,5 m3 térfogatú DAF XG+ 14%-al nagyobb térfogatú, mint az iparágvezető jelenlegi DAF XF Super Space Cab.

Vonzó és praktikus kialakítás

Az új generációs XF, XG és XG+ sorozat gyönyörű és egyedülálló külső kialakítással rendelkezik, kúp alakú fülkével és tökéletesen illeszkedő karosszéria panelekkel, valamint áramvonalas szélvédővel és ajtókkal, amelyek erősítik a járművek kiemelkedő aerodinamikai jellemzőit.

Az eleje a gyönyörű formatervezést ötvözi a jogszabályi előírásokkal, ami rendkívül áramvonalas formát és a sérül veszélyben lévő, úton közlekedők fokozott biztonságát eredményezi.

Az új generációs XF, XG és XG+ tehergépkocsik mindegyikén stílusos hűtőrács található krómdíszítésekkel. A hűtőrácson egy jellegzetes logósáv helyezkedik el fényes berakással, amely kiemeli az adott járműosztályt. A levegőbeszívás a fülke elejébe van beépítve, ez pedig hozzájárul a masszív, mégis elegáns kialakításhoz, amelyet a feltűnő hűtőrács és a meghosszabbított elülső rész még jobban kihangsúlyoz.

Az elegáns formatervezésű beépített acél lökhárító kompozit anyagból készült borítással van ellátva, és három elemből áll, ezáltal minimálisra csökkenti a jármű sebezhetőségét, valamint alacsony javítási költségeket biztosít sérülés esetén.

Az egyik fő dizájnelemet a stílusos, teljes LED-es fényszórók jelentik, amelyek nappali menetvilágítással és beépített kanyarfényekkel is rendelkeznek, emellett jellegzetes stílust kölcsönöznek a járműnek, éjszaka pedig páratlan látási viszonyokat biztosítanak. A tehergépkocsi pompás megjelenéséhez a gyönyörű LED-es tetőlámpák is nagyban hozzájárulnak – amelyek az XG és XG+ alapfelszereltségéhez tartoznak –, és minden modellt sajátos formatervezéssel ruháznak fel.

A fülke oldalai ugyanolyan eleganciát sugároznak, akárcsak az eleje. A keskeny és sík kialakítás, valamint a felfelé ívelő vonalvezetés a dinamikus megjelenés javára szolgál.

Tervezés adta minőség

Csak a legfinomabb anyagokat használták fel az új generációs DAF-ban. Könnyű, nagy szilárdságú acélt használnak a fülke szerkezetéhez, a prémium puha tapintású anyagokat és a bőrt pedig széles körben használják az egész belső térben.

Az új generációs DAF-t a Six Sigma minőségre összpontosítva tervezték, és a járművek több mint 20 millió kilométer funkcionális, tartóssági, megbízhatósági és vásárlói teszten mentek keresztül, hogy az új teherautók megfeleljenek a DAF szigorú minőségi követelményeinek.

Fejlesztési szempontok

Az új generációs DAF-járművek teljes mértékben megfelelnek az EU tömegekre és méretekre vonatkozó új előírásainak. Fejlesztésük során elsősorban arra összpontosítottak, hogy olyan új modelleket mutassanak be, amelyek iparágvezető szerepet töltenek be a hatékonyság, biztonság és járművezetői kényelem terén, a DAF-tehergépkocsikra jellemző kivételes megbízhatóságról és tartósságról való lemondás nélkül.

 

 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens