Download
  • 2020. január 9., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Újdonság: Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkció a DAF Connect szolgáltatásban

A tachográf és a járművezetői kártya online beolvasása, tárolása és elemzése

A DAF Trucks a következő új funkciót vezeti be a DAF Connect flottakezelő felületén: Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés). Az új lehetőség segítségével a szállítmányozási üzemeltetők az interneten keresztül, valós időben kiolvashatják, tárolhatják és elemezhetik a járművezetői kártyák és tachográfok memóriáját. A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) segítségével az üzemeltetők pontos tachográf adminisztrációs rendszert tarthatnak fenn, és jelentős időt takaríthatnak meg.

 
Remote Tacho Download DAF Connect
A DAF Trucks bevezeti a Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) szolgáltatást a járművezetői kártyák és tachográfok adatainak vezeték nélküli leolvasásához, tárolásához és elemzéséhez.
 

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkciót alkalmazásként adjuk hozzá a járművek, flották és járművezetők valós idejű megfigyelését lehetővé tevő online flottakezelő platform, a DAF Connect vezérlőpultjához. Az új alkalmazás gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a csatlakoztatott járművekről és járművezetőikről rendelkezésre álló összes tachográfadathoz. Valós időben láthatók a vezetési idők és a pihenőidők.

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkcióval a DAF három megoldást kínál egyben: egyetlen eszközt letöltéshez, tároláshoz és elemzéshez. A DAF Connect marketingigazgatója, Jorg Wijnands, így számolt be az újdonságról: „A járművezetői kártyák és a tachográf memóriájának pontos rögzítése és nyomon követése rendkívül munkaigényes feladat, amelynek során gyakran fordulnak elő hibák. A pontatlan könyvelések következtében pedig minden alkalommal akár több ezer eurós bírságot is kiszabhatnak.”

A DAF Connect új Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkciója azonban a tachográfadatok automatikus beolvasását és tárolását teszi lehetővé, ami teljesen megfelel az összes törvényi előírásnak. Wijnands: „A szállítmányozási üzemeltetők tehergépkocsijaikat és járművezetőiket is folyamatosan megfigyelhetik, gondoskodva ezáltal arról, hogy mindig teljesítsék a vezetésre és a pihenőidőre vonatkozó előírásokat, és szükség esetén lehetőséget biztosítva maguknak a beavatkozásra. Mindez tovább növeli a közlekedésbiztonságot, és csökkenti a bírságok kockázatát.”

A Remote Tacho Download (Tachográf távletöltés) funkció már elérhető DAF-márkakereskedőjénél.

 

 

Sajtókapcsolati adatok: 

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com