DAF-3D-truck-configurator

A tekintélyes „Computable Awards 2018” díjra jelölték a DAF egyedülálló háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátorát

 
Download
  • 2018. szeptember 24., hétfő
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) kifejlesztéséért a tekintélyes „Computable Awards 2018” díj jelöltjei közé léphetett a DAF Trucks NV, amely immár optimális tehergépkocsijuk online konfigurálását is lehetővé teszi ügyfelei számára. A piacvezető teherautógyártó az „Év Digitális Fejlesztése” („Digital Innovation of the Year”) kategória mezőnyében indulhat a díjért.

 
A Computable Awards Európa egyik legjelentősebb ICT-díjaként önálló kategóriákban ismeri el azon vállalatokat, projekteket és magánszemélyeket, akik az elmúlt év során újszerű és innovatív megoldások kifejlesztésével értek el kiemelkedő teljesítményt.

A DAF háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) immár online teszi lehetővé az ügyfelek számára az igényeiknek leginkább megfelelő tehergépkocsi kialakítását, minden alkalmazási területre. Az új online-eszköz használatával minden rendelkezésre álló teherautó és alvázvariáció konfigurálható, s az összes gyári extrafelszerelés is rendelkezésre áll. A 3D DAF Truck Configurator segítségével mindemellett az egyes komponensek – mint például a kipufogógáz-utánkezelő rendszer, az üzemanyagtartályok és az akkumulátorrekeszek – pontos elrendezése is áttekinthető.

Közvetlen ellenőrzés
Mivel a virtuális teherautó 360 fokos szögben körbeforgatható a konfigurálás során, azonnal ellenőrizhető, hogy az adott alváz-fülke változat a különböző extrafelszerelésekkel valóban optimális választás-e a kívánt alkalmazásra, illetve felépítményhez. Az eszköz a tehergépkocsi-felépítmények gyártói számára is különösen hasznos, akik így pontosan áttekinthetik a választott komponensek megfelelő elrendezését. Az elkészült járműspecifikációk a 3D DAF Truck Configurator programjából akár közvetlenül is megoszthatók a felépítménygyártókkal.

Együttműködés partnereinkkel
A DAF háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) a DAF Trucks számos jelentős partnerével szoros együttműködésben készült. A CAD forrásfájlok például a Siemens Teamcenter munkái, amelyeket a DAF egyik beszállítója, a Kisters konvertált valósághű képekké, míg a konfigurátor felhasználói felülete (front-end) a Valtech fejlesztése. A rendszerintegrációt az Atos végezte, az Incentro pedig a felépítménygyártók számára készült funkciókkal egészítette ki, s végül, de nem utolsósorban a virtuális valóság alkalmazást az ISAAC készítette.

Jelölés a „Computable Awards 2018” díjra
A 3D DAF Truck Configurator azon innovatív és egyedülálló módszernek köszönheti jelölését, amellyel hatékonyan, a legkorszerűbb technika alkalmazásával segít az ügyfeleknek a sokrétű igényeiknek megfelelő jármű kialakításában. E megközelítés – a teherautós szakmában elsőként – a tehergépkocsik specifikációjának kezdeti vázlataitól egészen az ügyfélkiszállításig nagyban elősegíti az online folyamatot.

Szavazás
A Computable Awards nyerteseiről szakértői zsűri és közönségszavazatok döntenek. A Computable Awards 2018 jelöltjeire október 7-ig a https://www2.computable.nl/computableawards/stem/ oldalon adhatók le szavazatok.

A DAF Trucks új háromdimenziós tehergépkocsi-konfigurátora (3D DAF Truck Configurator) az európai országok DAF-weboldalain – például www.daf.co.uk és www.daftrucks.de – áll rendelkezésre.
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com