• 2018. szeptember 1., szombat
  • Eindhoven
 

Készüljön fel a hidegre

Maximális rendelkezésre állás még hideg időben is – ez az Ön célja. Íme, néhány hasznos tanács.

 
Beware of the cold
 

Abroncsnyomás riasztás

Riasztás – Amikor hidegebb (északi) területeken vezet, a hőmérséklet csökken, és megváltozik az abroncsnyomás. Egy felügyeleti rendszer segítségével nyomon követheti a nyomás ingadozásait. Érdemes tudni, hogy megfelelő abroncsnyomással üzemanyagot takaríthat meg (akár 3%-ot minden bar eltérésenként). A megfelelő abroncsnyomás ráadásul 10%-kal csökkenti a balesetek valószínűségét is. Az alacsony nyomás növeli a féktávolságot, a megfelelő nyomás viszont a gumiabroncs élettartamát is meghosszabbítja.

Fagyálló szélvédőmosó folyadék

A fagy beállta előtt ellenőrizze az ablakmosó folyadékot. Az ablaktörlők kiszáradnak a nyár folyamán, ezért lehet, hogy érdemes lecserélni őket, hogy biztosan jól működjenek, amikor igazán szüksége van rájuk.

Akkumulátorok

Az akkumulátorok számos tehergépkocsi alkatrész, köztük a kényelmi fülketartozékok megfelelő működése szempontjából is létfontosságúak. Hideg időben az akkumulátorok akár 30–50%-kal kevesebb áramot szolgáltathatnak. Téli gumiabroncsok Októbertől bizonyos európai országokban kötelező lesz a téli gumiabroncsok használata. Indulás előtt érdemes tehát ellenőriznie.

Tartozékok, amelyek melegen tartják a fülkében

Webáruházunkban kiváló minőségű DAF ruházati cikkeket és kiegészítőket, például téli kabátokat, sálakat és termoszokat kínálunk, amelyek melegen tartják a fülkében. Látogasson el a www.DAFshop.com weboldalra!

Végül, de nem utolsó sorban ne feledje ellenőriztetni és felkészíttetni tehergépkocsiját a téli hónapokra DAF-márkakereskedőjével. Végül is ő a kamion legjobb barátja, úton-útfélen!