Download
  • 2022. április 7., csütörtök
 

Érkeznek az első zászlóshajók

Tavaly elsőként a Venus Trans Bt. rendelt Magyarországon új generációs XG nyerges vontatót. A cég tulajdonosa, Pacsirta József mesélt az eddigi tapasztalatairól, illetve a DAF márkával kapcsolatos véleményéről.

 
Venus Trans Bt DAF XG tvtele 02
Pacsirta József (jobb oldalon) a Venus Trans Bt. tulajdonosa veszi át az egyedi dekorációval ellátott új DAF XG kulcsait a Hungarotruck Kft. budapesti telephelyén.
 

A 2005-ben alakult Venus Trans Bt. kezdetben belföldi élelmiszerszállítással foglalkozott. A tengeri konténeres szállításba 2007-ben kóstoltak bele, ez azóta is cégük fő profilja. Az Európai Unió kikötőinek többségét már jól ismerik – Genova, Koper, Trieszt, Hamburg, Bremerhaven és Pireusz a legtöbbet látogatott terminálok. Nagyrészt nemzetközi, de belföldi konténereket is célba juttatnak. Kiforrott alvállalkozói csapatukkal egymást segítve haladnak a következő fejlődési lépcsőfok eléréséért.

Több mint tíz év a DAF vontatókkal

Az első használt DAF teherautót 2011-ben vásárolták, ez akkor cégük negyedik vontatója volt. Már több mint 600 000 kilométert gurult Európa útjain, amikor hozzájuk került. Megbízhatóságával, költséghatékonyságával ez a jármű alapozta meg a márka iránti bizalmat.

Jelenleg 26 nyerges vontató és 41 félpótkocsi alkotja a cég flottáját – a vontatók egy kivétellel mind a holland gyártótól származnak. A járműparkból három darab XF 105 EEV modell, nyolc darab XF 460 és 13 darab XF 480. Ezekhez csatlakozott nemrégiben az új generációs XG 480. A speciális pótkocsikkal és szakképzett gépjárművezetőkel számukra nem jelent problémát az egyedi kihívásokat jelentő konténerszállítás sem, mint például a hűtött vagy az ADR-konténerek továbbítása.

„Sok szempont szól a DAF mellett flottánk bővítésekor. A megbízhatóság mellett a gépjárművezetői kényelem, a kedvező fogyasztás és még sok-sok műszaki megoldás. Csapatom ismeri a márkát, az alkatrészek beszerzésében is sok tapasztalatot gyűjtöttünk az évek során. De egyáltalán nem elhanyagolható itt megemlíteni a szimpatikus és felkészült értékesítőket mind új, mind használt jármű vásárlása esetén, valamint a budapesti szerviz műhely felkészültségét és profi hozzáállását” – kezdte Pacsirta József cégtulajdonos.

A flotta új ékköve

„Első látásra beleszerettem a DAF új generációjába. Már a bemutatón jeleztem vásárlási szándékomat az értékesítőmnek, Oláh Attilának” – összegzi az első találkozást a cégvezető. „Azért az XG fülkére esett a választásunk, mert belső méreteivel, technikai fejlesztéseivel nagyban elősegíti járművezető kényelmes és hatékony munkavégzését. Nem mellesleg külső megjelenésében is lenyűgöző.”

A Hungarotruck Kft. márkaszervizével kiváló személyes kapcsolatot ápolnak. Minden újonnan beszerzett járművükre hároméves Multisupport szerviszerződést kötnek, így az üzemeltetés alatt csak a karbantartások dátumára kell figyelniük. A flotta új ékkövével így gondtalanul hordozhatják a konténereket az európai kikötők és a célállomásaik között.

 

Venus Trans DAF XF 450 03

A dekoratív DAF 450 Super Space Cab használt vontató is nemrég állt munkába a Venus Trans Bt-nél