DAF-157

Tizenhárom éve piacvezető a DAF márka Magyarországon

A DAF-nál a 13-as szám is nyerő

 
  • 2022. január 27., csütörtök
 

Tavaly is megőrizte vezető helyét a DAF márka hazánkban a hat tonna össztömeg feletti tehergépjárművek forgalomba helyezésében, így már tizenhárom éve töretlenül uralja a piacot. A holland gyártó képviselete idén többek között az új generációs termékcsalád értékesítésével, a szolgáltatások továbbfejlesztésével és egy új márkaszerviz megnyitásával tervezi megőrizni az előkelő pozíciót.

 

Igencsak fordulatosan alakult a tavalyi esztendő a magyar haszonjárműpiacon. A koronavírus-helyzettel járó bizonytalanságok miatti év eleji kínálati piac tavasszal gyorsan átfordult keresletibe, amit csak tetőzött a különféle nyersanyagok, illetve a félvezetők hiánya. A szállítási határidők így pillanatok alatt jelentősen kitolódtak. Ezért a DAF sem tudott annyi járművet forgalomba helyezni, mint amennyit a piaci igények egyébként lehetővé tettek volna, csak körülbelül kétszázzal kevesebbet. Ám így is kicsivel több mint ezer új DAF került forgalomba hazánkban – nagyobb flottaértékesítés nélkül. Az LF eladásai duplájára nőttek, a nehézkategóriában pedig közel 25 százalékos részesedést ért el a holland márka, megtartva az immár tizenhárom éve megszakítás nélküli piacvezető pozícióját.

„Nagyon büszke vagyok a tavaly elért eredményeinkre, ami a termékeink és az értékesítőink mellett a szolgáltatásaink, a szervizhálózatunk és az élenjáró alkatrészellátásunk érdeme is” – hangsúlyozta ki Szentpáli-Gavallér Péter, a DAF Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. A cég az újakon kívül 1100 használt járművet is értékesített 2021-ben. Azonban az új tehergépkocsik sajátos piaci helyzete ezen a területen is érezteti hatását, ugyanis idén év elején száznál is kevesebb használt jármű vár vevőre a tavaly januári 680 darabbal ellentétben. Fontos eredmény, hogy a két évvel ezelőtt átadott nyíregyházi márkaszerviz negyven százalékkal növelte a kapacitását 2021-ben. 

Sikeres fogadtatásra talált az új generáció

Az év második felében a magyar piacra is megérkezett a szakma legelismertebb kitüntetésével, az International Truck of the Year 2022 díjjal jutalmazott új DAF XF, XG és XG+ hármasa. Az újdonságokkal több rendezvény keretében is találkozhattak az ügyfelek, akik már sok pozitív visszajelzést nyújtottak azok innovatív megoldásairól. Dicsérték a járművek csendes működését, valamint az új fülkék biztosította jó kilátást és tágas térkínálatot. „Örömünkre szolgál, hogy hazánk két legnagyobb flottája Európában a legelső ügyfelek között vehette át az új generációs DAF nyerges vontatóit. Kezdeti tapasztalataik alapján a járművezetők kedvelik a tükröket helyettesítő kamerás rendszert, ugyanis ez remek rálátást biztosít a szerelvény környezetére. Könnyen megszokták a használatát és az oldalablakok leengedésekor sem hallható szélzaj. Továbbá más üzemeltetők visszajelzései is azt mutatják, hogy az új DAF teherautók a gyártó ígéretével összhangban átlagosan tíz százalékkal kisebb üzemanyag-fogyasztással dolgoznak” – foglalta össze Szentpáli-Gavallér Péter.

Szentpali-Gavaller-Peter

Idén is izgalmas újdonságok érkeznek

„Az idei év első felében még több ügyfelünkhöz jutnak majd el az új generációs járműveink, ezáltal egyre több tapasztalatot szerezhetünk ezekkel kapcsolatban. Az év második felében pedig egy újabb fontos termékújdonság bemutatására készülünk. A szolgáltatásokat illetően folytatjuk a javítási és karbantartási szerződéseink csomagjának fejlesztését. A DAF Connect telematikai rendszer használatával még pontosabban előre jelezhetjük majd az esetleges műszaki problémákat. Ilyen esetben értesítjük a gépkocsivezetőt, illetve az ügyfelet, hogy egy megelőző szervizlátogatással elkerülhessék a váratlan leállást okozó meghibásodásokat. Ezenkívül új DAF márkaszerviz nyílik Biatorbágyon az M1-es autópálya mellett, amely tavasztól hivatalos DAF márkaszervizként várja majd az ügyfeleket. Ezzel közel megduplázódik a Budapest környéki szervizkapacitásunk. Egyszóval idén is érdemes lesz figyelni híreinket” – hangsúlyozta ki az ügyvezető igazgató

 

 

További információ:

DAF Hungary Kft.
Mile Orsolya +36 (30) 256 0469
Marketing asszisztens