Download
  • 2020. november 25., szerda
  • Budapest
  • Hungarotruck Kft.
 

Együttműködési megállapodás a Hungarotruck Kft. és a Nyíregyházi Egyetem között

Kéz a kézben a felsőoktatással

Miután a Hungarotruck Kft. idén új DAF márkaszervizt nyitott Nyíregyházán, szakmai együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetemmel. A vállalat történelmében újabb mérföldkőnek számító partneri kapcsolat célja a munkaerőpiac számára igen fontos műszaki, mérnöki és informatikai képzések, illetve szakmák népszerűsítése a középiskolás diákok és az egyetemi hallgatók körében.

 
DAF-Nyiregyhazi-Egyetem-alairas-01
A képen balról jobbra: Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár- Nyíregyházi Egyetem, Szentpáli-Gavallér Péter – ügyvezető Hungarotruck Kft, Vassné dr. habil. Figula Erika rektor, Nyíregyházi Egyetem.
 

November 19-én a Nyíregyházi Egyetem részéről Vassné dr. habil. Figula Erika rektor és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár, míg a Hungarotruck Kft. képviseletében Szentpáli-Gavallér Péter ügyvezető igazgató együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatási intézmény dísztermében. A „JEEP! – Junior Engineer Education Program, Pályaorientáció – matematika, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése a Nyíregyházi Egyetemen” elnevezésű projekthez kapcsolódó partnerség célja az MTMI szakok, kiemelten a műszaki, mérnöki és informatikai képzések, illetve szakmák közös népszerűsítése.

Híd az oktatás és a gazdaság között

„A Nyíregyházi Egyetem kiemelt célja, hogy a régió szellemi központjává váljon, olyan tudást és diplomát adjon hallgatóinak, amellyel maximálisan megfelelnek a munkaerőpiac elvárásainak” – mondta Vassné dr. habil. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora a megállapodás aláírása előtt. A célkitűzés eléréséhez elengedhetetlen, hogy az egyetem szorosra fűzze a kapcsolatot a régió gazdasági szereplőivel. Ennek első lépcsőfoka a Hungarotruck Kft.-vel kötött megállapodás, amelynek keretében a vállalat mentorai segítségével a középiskolás diákok és az egyetemi hallgatók közelebbről is megismerhetik majd a márkaszerviz munkáját. Így átfogó képet kaphatnak az előttük álló lehetőségekről, továbbá gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek.

Hagyomány az oktatás támogatása

Szentpáli-Gavallér Péter, a Hungarotruck Kft. ügyvezető igazgatója az aláírás előtt beszámolt arról, hogy a vállalat a járványhelyzet kellős közepén egy új DAF márkaszervizt létesített Nyíregyházán. Ez pedig kiváló lehetőséget nyújt a helyi középiskolás diákoknak és mérnökhallgatóknak, hogy a gyakorlatban sajátítsák el a szükséges ismereteket. A DAF Trucks N.V. a közel százéves fennállása óta több egyetemet is támogat a világ minden részén. Magyarországon a Nyíregyházi Egyetemmel kötött megállapodás az első ilyen, jövőbe mutató együttműködés. „A Hungarotruck Kft. budapesti márkaszervizében már eddig is lehetőséget kaptak a fiatalok, hogy a gyakorlati tanulói jogviszony után főállású munkát vállaljanak a műhelyben. Jelenleg is sok ilyen kollégánk dolgozik a budapesti csapatunkban. Ezt a gyümölcsöző modellt szeretnénk Nyíregyházán is meghonosítani, amelyhez nagyszerű feltételeket teremt a most aláírt együttműködési megállapodás. A pályakezdő fiataloknak így biztos, multinacionális hátterű munkavégzést biztosíthatunk európai színvonalú és felszereltségű nyíregyházi márkaszervizünkben. Bízunk benne, hogy remek alapokat adhatunk a fiataloknak, továbbá hasznos gyakorlati ismeretekkel egészíthetjük ki az egyetem magas színvonalú szakmai munkáját, illetve az ott átadott elméleti tudást” – hangsúlyozta ki Szentpáli-Gavallér Péter.

DAF-Nyiregyhazi-Egyetem-alairas-02

DAF-Nyíregyházi Egyetem aláírás (2) fotó:

Az együttműködés szimbólikus DAF makettjét veszi át Vassné dr. habil. Figula Erika a Nyíregyházi Egyetem rektora Szentpáli-Gavallér Pétertől a Hungarotruck Kft. ügyvezetőjétől.