DAF XF Szuro Trade atadas

Öt DAF XF 480 Super Space Cab nyerges vontatót állított a flottájába a Szuro-Trade Kft. Kompromisszumok nélkül

 
Download
  • 2018. november 22., csütörtök
  • Hungary
 

Elsősorban ömlesztett mezőgazdasági áruk nemzetközi fuvarozásával foglalkozik a Szuro-Trade Kft. szállítmányozási üzletága, ezért könnyű, de erős és tágas fülkéjű nyerges vontatókra van szüksége. Az új generációs DAF XF kiválóan megfelel erre a célra is, ezért a nyíregyházi vállalkozás nemrég öt XF 480 Super Space Cab modellt szerzett be. A kedvező tapasztalatok hatására hamarosan ezeket további DAF vontatók követhetik.

 

Ma már igen sokszínű az 1996-ban családi vállalkozásként indult Szuro-Trade Kft., illetve a hozzá tartozó cégcsoport profilja. A nyíregyházi központú társaság növénytermesztéssel, mezőgazdasági szolgáltatással, terménykereskedelemmel, nemzetközi és belföldi szállítmányozással, valamint fabrikettgyártással is foglalkozik, ezenkívül saját raktárakat, malmot, autó- és tehergépkocsi-szervizt, illetve kamionmosót is üzemeltet. Éves árbevétele eléri a 18 milliárd forintot. A szállítmányozási üzletág kapacitása évente 150-200 ezer tonna, amelyet 25-27 saját szerelvény, illetve alvállalkozók járművei biztosítanak.

 

Márkaváltás

„Cégünk filozófiája, hogy mindig két tehergépkocsi-márkát tartunk a flottában, és a gyengébben teljesítőt leváltjuk egy másikra. Idén eljött egy ilyen márkaváltás ideje, így került képbe a DAF. Év elején kipróbáltunk egy új generációs XF tesztjárművet, amelynek hatására megrendeltünk öt XF 480 Super Space Cab modellt” – kezdte Szurovcsák András, a Szuro-Trade Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Könnyű, kényelmes és erős

„Ezek a járművek maximális terhelhetőséget nyújtanak kompromisszumok nélkül. Mivel szerelvényeink nyolcvan százalékban teljes terheléssel közlekednek, a 13 literes, 480 lóerős motorra van szükségünk, és az új generációs XF tömegcsökkentő megoldásai ezt is lehetővé tették, nem kellett a 11 literes motorral megelégednünk. Sőt, a hatékony MX motorféknek köszönhetően a retardert is elhagyhattuk. Továbbá nyugodtan választhattuk a Super Space Cab fülkét, ugyanis ez csak 23 kilogrammal nehezebb, mint a Space Cab. Így pedig a gépkocsivezetőknek is vonzó munkaeszközöket tudunk biztosítani, főként, hogy Luxury Air vezetőüléssel, Xtra Comfort rugós matraccal, gyári navigációval, LED-es fényszórókkal és könnyűfém keréktárcsákkal rendeltük meg az XF-eket” – mondta az ügyvezető igazgató.

 

Kiszámítható gazdaságosság

„Az első hónapok tapasztalatai alapján nagyon jól bevált a DAF XF. A járművek átlagos üzemanyag-fogyasztása 27,9 és 31,1 liter/száz kilométer között alakul, ami a mozgópadlós félpótkocsik időigényes ürítése és a nagy terhelés tükrében kedvezőnek számít. Ehhez a Hungarotruck Kft. oktatója által tartott járművezető-továbbképzés is hozzájárult. A MultiSupport Full Care javítási és karbantartási szerződés, a három évre kiterjesztett garancia és a visszavásárlási garancia révén pedig három évig meglepetések nélkül, jól tervezhető költségekkel üzemeltethetjük az XF-eket. Emellett azt látjuk, hogy a DAF kiváló színvonalú szervizhátteret és kiszolgálást nyújt, például a DAF az első gyártó, amely határidőre leszállította a megrendelt vontatóinkat. Ezért a jövő évi beszerzéseink között is lesznek DAF XF modellek” – magyarázta Szurovcsák András.