DAF Teleki 50 atadas

A különleges ötvenes

DAF XF 90th Anniversary Edition, azaz jubileumi különleges kiadású nyerges vontatót állított munkába a Teleki-Trans Kft.

 
Download
  • 2018. július 13., péntek
 

Elérte régi nagy célkitűzését a Teleki-Trans Kft.: immár ötven nyerges szerelvény alkotja a flottáját. A jeles alkalomból pedig egy exkluzív DAF XF 90th Anniversary Edition jubileumi kiadású nyerges vontatóval koronázták meg a színtiszta DAF-flottát. Hogyhogy a metálvörös szépség éppen az 50-es sorszámot kapta?

 

Mind a mai napig családi vállalkozásként működik az 1991 óta nemzetközi fuvarozással foglalkozó Teleki-Trans Kft. A cég immár ötven nyerges ponyvás szerelvénnyel mindenféle szárazárut szállít különböző nyugat-európai, illetve romániai viszonylatokon. A járművek éves futásteljesítménye 130 és 150 ezer kilométer között alakul. A vállalkozás 1998-ban szerezte be első új DAF tehergépkocsiját, majd sokáig fele-fele arányban osztozott a holland márka egy másik gyártmánnyal a flottában. Ám az utóbbi tíz évben a kedvező tapasztalatok hatására átálltak csak DAF-okra.

Bevált a DAF
„Nagyon elégedettek vagyunk a DAF vontatókkal, kényelmesek, sofőrbarát kialakításúak, műszakilag kiválóan megfelelnek a fuvarfeladatainkra és jó az üzemanyag-fogyasztásuk. Ezenkívül rendkívül megbízhatók, a műszaki problémák előfordulása minimális. Ám az ITS segélyszolgálat ilyenkor is gyors megoldást biztosít, valamint a szervizháttér kiszolgálása és az alkatrészellátás is magas színvonalú. Ma már minden vontatónk MultiSupport Full Care javítási és karbantartási szerződéssel fut, ami kiszámíthatóvá teszi az üzemeltetési költségeket és minimalizálja a kockázatokat” – kezdte Teleki László, a Teleki-Trans Kft. ügyvezető igazgatója.

Jelentős fogyasztáscsökkenés
„Már több mint tíz új generációs XF vontató is dolgozik a flottánkban. A 480 lóerős modelleknek legalább két literrel kisebb az átlagos üzemanyag-fogyasztásuk, mint a korábbi 460-asoké. A gépkocsikat háromévente cseréljük, így igen fiatal a járműparkunk” – tette hozzá ifj. Teleki László, a cég másik ügyvezető igazgatója.

Örök érték
„Azt a célt tűztük ki, hogy ötven szerelvény alkossa a flottánkat. Ezt most sikerült elérni, és ennek alkalmából szerettünk volna egy exkluzív vontatót beszerezni. Éppen jókor érkezett tehát a DAF Trucks fennállásának 90. évfordulójára készített különleges, sorszámozott kiadás. Ráadásul éppen az 50-es sorszámú példányt vehettük át. Ez a jármű egy örök érték” – egészítette ki Teleki László.

DAF Teleki 50 atadas
DAF Teleki 50 atadas