Download
  • 2024. június 27., csütörtök
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Egyedi DAF XG⁺ kiadással emlékezünk meg a tehergépkocsi-gyártás 75. évfordulójáról

Különleges sorozat a mérföldkő megünneplésére

A DAF Trucks bemutatja a DAF XG+ limitált kiadású, prémium funkciókkal felszerelt modelljét, hogy ezzel ünnepelje tehergépkocsi-gyártása 75. évfordulóját.

 
Unique DAF XG plus edition marks 75 years of truck production 01
A DAF bemutatja a tehergépkocsi-gyártásának 75. évfordulóját ünneplő korlátozott kiadású DAF XG⁺ típust.
 

A DAF vállalatot 1928-ban alapították Hub van Doorne gépgyára néven. A cég néhány évvel később elkészítette első, forradalmian könnyű félpótkocsijait. Innen logikus lépés vezetett a DAF első tehergépkocsijának kifejlesztéséhez, amely 1949-ben látta meg a napvilágot. A jármű nem volt sokkal több, mint egy motorral, hűtőráccsal, fékekkel és kormánymechanizmussal ellátott alváz. Az első években az ügyfeleknek specializált buszgyártó cégektől kellett beszerezniük a fülkét.

Ma viszont egészen más a helyzet. A legújabb, új generációs DAF-tehergépkocsik nemcsak a piacon kapható leghatékonyabb és legbiztonságosabb tehergépkocsik, hanem a fülkéik is kiemelkednek a kényelem és a tágasság terén. Kérdés sem férhet ahhoz, hogy az XG+ a DAF zászlóshajója, melynek fülketérfogata nem kevesebb, mint 12,5 m3

A DAF XG+ szolgáltatja a különleges kiadású modell alapját, amellyel a DAF tehergépkocsi-gyártásának 75. évfordulóját ünnepeljük. A tehergépkocsit egy nagy teljesítményű PACCAR MX-13 motor (480 LE/355 kW) hajtja, amely opcionálisan felszerelhető MX Engine Brake-kel, a tehergépkocsi-ipar legnagyobb teljesítményű motorfékjével.

Az optimális hatékonyság érdekében mindegyik jármű teljes Aero készlettel van felszerelve, amely légterelőket, sárvédőket és oldalsó védőlemezeket tartalmaz. A DAF Digital Vision System rendszerrel és a Corner Eye digitális kamerákkal (az alapfelszereltség része) együtt ez garantálja a legjobb aerodinamikai jellemzőket és üzemanyag-hatékonyságot.

A maximális kényelem érdekében a korlátozott kiadású típust bőrkárpitos luxus kivitelű, fűtött forgóülésekkel látták el. A 8 hangszóróval rendelkező csúcskategóriás hangrendszer egy mélynyomót is magában foglal a páratlan hangélmény biztosítására. Természetesen a kiváló, 80 cm széles pihenőágy is az alapfelszereltség része ebben az egyedülálló XG+-ban.

A sorozat mindegyik tehergépkocsija vonzó „járművezetői csomaggal” kerül forgalomba, amely többek között a DAF éjszakai zárat, a mikrohullámú sütőt, a luxus padlószőnyegek teljes készletét és egy minden jóval megtöltött ajándéktáskát is tartalmaz.

A DAF tehergépkocsi-gyártásának 75. évfordulóját ünneplő limitált kiadás stílusos ezüstmetál fényezéssel készül, a DAF különleges gyártási mérföldkövét jelző egyedi fekete és sárga csíkokkal. A tökéletes megjelenést az Alcoa Dura-Bright felnik teszik teljessé.

Ez az egyedülálló, különleges kiadás mostantól megrendelhető, és nyár után szállításra kész.

 

 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 
Rutger Kerstiens