Download
  • 2023. április 18., kedd
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

14 teljesen elektromos DAF-jármű a hulladékgyűjtéshez

A Cure Waste Management átveszi az első 7 járművet

A Cure Waste Management 7 teljesen elektromos DAF CF elektromos hulladékgyűjtő tehergépkocsit vett át. A csendes és zéró károsanyag-kibocsátású 6x2 járművek teljesen elektromos oldalsó VDL-rakodókkal vannak felszerelve, és Eindhoven, Valkenswaard és Geldrop-Mierlo területén segítik majd a háztartási hulladék begyűjtését. 

 

 
01 14 fully electric DAFs for garbage collection
 

A Cure Waste Management vegyes vállalatban Eidhoven, Geldrop-Mierlo és Valkenswaard önkormányzatai is tulajdonosok. A vállalat közel 150 000 háztartásból gyűjti be a hulladékot, beleértve az általános hulladékot, a papírt, a műanyagot, az üveget és a szerves hulladékot. A Cure Waste Management emellett négy újrahasznosító központot is működtet az eindhoveni régióban.

További 7 elektromos DAF-jármű van még úton

A most átadott járművek oldalsó VDL-rakodóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a hulladéktartályok csendes és teljesen automatikus kiürítését a CF Electric felépítményébe. A Cure Waste Management hamarosan újabb 7 DAF CF Electric tehergépkocsit is átvesz, amelyek közül hat teljesen elektromos hátsó rakodóval rendelkezik majd. A hetedik tehergépkocsira felszíni és felszín alatti hulladéktartályok tisztítására szolgáló tisztítórendszert szerelnek fel. 

Fenntarthatóság mint ambíció

„Igyekszünk a lehető legfenntarthatóbb módon dolgozni, és ezek a teljesen elektromos CF Electric tehergépkocsik tökéletesen összhangban vannak ezzel a törekvéssel” – nyilatkozta Frans van Strjp, a Cure Hulladékkezelés ügyvezető igazgatója. „A tehergépkocsik biztosítják a csendes és zéró károsanyag-kibocsátású hulladékgyűjtést, ami nagyszerű hír Eindhoven, Valkenswaard és Geldrop-Mierlo lakói számára. A vadonatúj töltőállomásunk pedig lehetővé teszi, hogy egyszerre több járművet is gyorsan tölthessünk.”

A DAF CF Electric sorozat

A DAF CF Electric szíve egy 210 kW-os (240 kW csúcsteljesítményű) elektromotor, amelyet egy 350 kWh-os (tényleges 315 kWh) akkumulátorcsomag működtet. Ez körülbelül 200 kilométeres hatótávolságot biztosít a tehergépkocsinak. 
DAF: Elektromos megoldások minden alkalmazáshoz

A DAF a teljesen elektromos járművek széles választékát kínálja. A tehergépkocsik hatótávolsága 200 és 500 kilométer között van, és típustól függően városi, regionális és országos használatra tervezték őket. 

A DAF nem csupán első osztályú elektromos tehergépkocsikat szállít, de aktív támogatást is nyújt az ügyfelek számára a korszerű útvonal-szimulációs modellek használatával kialakított, személyre szabott beszerzési tanácsok révén, amelyek biztosítják a zökkenőmentes átállást a zéró károsanyag-kibocsátású e-tehergépkocsik használatára.

A DAF emellett speciális szolgáltatások teljes csomagját kínálja ügyfeleinek, beleértve a PACCAR töltőállomásokat és az elektromos járművek vezetésére vonatkozó képzéseket. 

 
 
 
 
 

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

Rutger Kerstiens