DAF-introduces-Efficiency-Champions-01

A DAF bemutatja a hatékonyság bajnokait!

A többszörösen díjnyertes cégek védjegye a számtalan innováció:

 
Download
 • 2023. december 18., hétfő
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

Miután az új XD, XF, XG és XG+ elhozta a rangos „A 2022-es és 2023-as év nemzetközi tehergépkocsija” címet, a DAF számos más fontos díjat is megkapott az új generációs DAF tehergépkocsik iparágvezető hatékonyságának elismeréseként. Kiváló indok ez a DAF számára, hogy elindítsa új, Efficiency Champions elnevezésű sorozatát.

 

 

Az első osztályú hatékonyságot elismerő fontos díjak

 • Green Truck Award 2023
 • A legalacsonyabb kombinált üzemanyag-fogyasztás a European Truck Challenge versenyen
 • European Transport Award for Sustainability

DAF XD, XF, XG, XG+ Efficiency Champion – a hatékonyság bajnokai

 • Speciális konfiguráció a legnagyobb üzemanyag-hatékonyság érdekében
 • Új motorszoftver
 • CO2 III. osztály, akár 1,6 cent/km megtakarítás az útdíjakon
 • HVO alkalmazására kész
 • Alapfelszereltségnek számítanak a legújabb vezetőtámogató rendszerek
 • Bevezetés 2024 januárjában

 

2023-ra úgy emlékeznek majd a DAF-nál, mint arra az évre, amikor a vállalat egyik járműhatékonysági díjat kapta a másik után. Két vezető német szaklap, a VerkehrsRundschau és a Trucker átfogó, többszörös tesztet követően az új generációs DAF XF 450 modellnek ítélte a Green Truck 2023 díjat az iparágban egyedülállóan alacsony üzemanyag-fogyasztása és alacsony CO2-kibocsátása miatt.
Ezt a tesztet hamarosan követte a neves német szaklap, a Truck & Trailer Welt által végzett European Truck Challenge összehasonlító teszt, amelyen az XF 450 ismét bizonyított: a legalacsonyabb kombinált üzemanyag- és AdBlue-fogyasztást és a legkedvezőbb üzemeltetési költségeket produkálta.

Az előző hónapban pedig az XF 450 megkapta a német Transport kiadványtól a European Transport Award for Sustainability díjat, ami további bizonyíték az új generációs DAF tehergépkocsik egyedülálló hatékonyságára.

Efficiency Champion – a hatékonyság bajnoka

Az eredmények e lenyűgöző sorának megünneplésére a DAF az új generációs XD, XF, XG és XG+ modellekre építve elindítja Efficiency Champion sorozatát. A tehergépkocsik PACCAR MX-11 és MX-13 motorokkal és különböző fülkeváltozatokkal lesznek kaphatók.

Minden Efficiency Champion modell szériafelszereltségként fogja tartalmazni az üzemanyag-takarékossági funkciók teljes kínálatát, beleértve a DAF Digital Vision System rendszert (amely tükrök helyett kamerákat alkalmaz), valamint egy teljes aerodinamikai csomagot légterelőkkel, védőlemezekkel, sárvédőkkel és egy speciális, az optimális hatékonyságot szolgáló légvezetéssel ellátott alaplemezzel. Az Efficiency Champion sorozat ezenkívül alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal, az alapfelszereltség részét képező prediktív sebességtartó rendszerrel és a nagy teljesítményű PACCAR MX motorfékkel is rendelkezik.

Rendkívül alacsony tömegével és korszerű fedélzeti rendszereivel, például az adaptív sebességtartó automatikával az Efficiency Champion sorozat új szintre emeli a szállítási hatékonyság fogalmát.

Új motorszoftver

A hatékonyságot tovább optimalizálja az új generációs motorszoftver, amely frissítésként is elérhető a már leszállított új generációs DAF járművekhez.

Az új szoftver nemcsak a motor csendes és kiegyensúlyozott működését garantálja, de elő van készítve arra is, hogy a DAF online flottakezelő platformjának jövőbeni, a megelőző karbantartás megkönnyítésére szolgáló kiegészítéseihez is alkalmazható legyen. Ez lehetővé teszi, hogy a tehergépkocsi állandó kapcsolatban legyen a bázissal és a márkakereskedővel, hogy proaktív vagy (amennyiben szükséges) megelőző karbantartást javasolhasson a jármű maximális rendelkezésre állásának biztosítása érdekében.

A legkedvezőbb útdíjak

Az Efficiency Champion sorozat optimális hatékonyságának és alacsony CO2-kibocsátásának köszönhetően ezek a járművek CO2-kibocsátás szempontjából akár hat évig is a III. osztályba sorolhatók, így a hagyományos hajtásláncú járművekre vonatkozó legkedvezőbb német útdíjakat vehetik igénybe. Ez kilométerenként akár 1,6 centes útdíj-megtakarítást is eredményezhet.

HVO

A DAF XD, XF, XG és XG+ Efficiency Champion járművek teljes mértékben elő vannak készítve HVO – hidrogénezett növényi olaj – alkalmazására is. A bioüzemanyagok legújabb generációja akár 90%-kal is csökkentheti a CO2-kibocsátást, és jelentősen hozzájárul a DAF új generációs járműveinek alacsony karbonlábnyomához.

Ultramodern ADAS-rendszerek

Az új generációs DAF XD, XF, XG vagy XG+ Efficiency Champion járműveket rendelők 2024-ben kapják meg tehergépkocsijaikat. Ez automatikusan azt jelenti, hogy a járművezetőt támogató speciális rendszerek (ADAS) az alapfelszereltség részét képezik: ilyen például a legújabb verziójú fejlett vészfékezési rendszer, illetve Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Speed Limit Recognition és sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

A legalacsonyabb teljes tulajdonlási költség

„Minden új generációs DAF XD, XF, XG és XG+ a hatékonyság megkérdőjelezhetetlen bajnoka a saját szegmensében” – mondja Bart Bosmans, a DAF igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja. „A DAF Transport Efficiency névre hallgató filozófiánkkal összhangban az Efficiency Champion tehergépkocsik tovább erősítik vezető pozíciónkat ezen a területen. Ezek a rendkívül hatékony modellek minden üzemeltetőnek garantálják a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztási költségeket és a legkedvezőbb útdíjakat.”

 

 
 
Rutger Kerstiens

Press Contacts

Are you a journalist and do you have a question? Please contact: 

Rutger Kerstiens
Corporate Communications Department

Tel: +31 (0)40 214 2874 
E-mail:  rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

For general questions about DAF, please use:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com