01-DAF-introduces-full-range-of-enhanced-safety-features-hh

A DAF továbbfejlesztett biztonsági funkciók teljes választékát mutatja be

Minden új ADAS funkció alapfelszereltségként

 
Download
  • 2023. október 11., szerda
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

A DAF Trucks tovább bővíti az új generációs DAF típusok már most is iparágvezető funkcióit a biztonság és a járművezetői kényelem terén azáltal, hogy a járművezetőt támogató speciális rendszerek (ADAS, Advanced Driver Assistant Systems) új, teljes körű választékát kínálja gyárilag. Ezek az új rendszerek minden DAF XB, XD, XF, XG és XG+ típus esetében az alapfelszereltség részét képezik 2024 januárjától kezdve.

 

A legújabb generációs fejlett vészfékezési rendszer (AEBS) radarral és kamerával is fel van szerelve, és jelzi a jármű előtt található veszélyeztetett úthasználókat. Egy további radar biztosítja az új Drive-off Assist funkciót, amely észleli és figyelmezteti a vezetőt minden közelben lévő veszélyeztetett úthasználóra, amikor a tehergépkocsi alacsony sebességgel halad. Az Event Data Recorder (eseményadat-rögzítő rendszer) képeket és adatokat rögzít, amikor az AEBS-fék figyelmeztetés aktiválódik, a DAF Side & Turn Assist (DAF oldalirányú és kanyarodási asszisztens) pedig figyelmeztetést küld, ha gyalogosok, kerékpárosok vagy járművek vannak a jármű holtterében, beleértve végig a pótkocsi hátsó részéig.

Továbbá minden új generációs DAF rendelkezik Speed Limit Recognition (sebességkorlátozás-felismerő) funkcióval, amely tájékoztatja a vezetőt a tényleges sebességkorlátozásokról és figyelmezteti a sebességhatár túllépése esetén, míg a sávelhagyás-figyelmeztető rendszer segít elkerülni a veszélyhelyzeteket azáltal, hogy figyelmeztet az esetlegesen nem szándékos sávváltásokra.

Az új tolatókamera a fülkében található kijelzőn mutatja, mi történik a tehergépkocsi hátuljánál. A távolsági fényszórósegéd (opcionális) automatikusan tompítja a távolsági fényszórót, ha más járművek jönnek szembe vagy vannak a jármű előtt. A korábbi DAF tehergépkocsiknál már alkalmazott funkció folytatásaként egy Vészfékezési jel figyelmezteti vészvillogással az úthasználókat, amikor a tehergépkocsi intenzíven lassul.

Emellett új funkciók is bevezetésre kerültek, amelyek tovább növelik a járművezető biztonságát. Az új DAF Drowsiness Detection (fáradékonyságérzékelő rendszer) felméri a járművezető éberségét, és figyelmezteti, ha szünetet kell tartani, miközben egy Alcohol Interlock (alkoholzár) áll rendelkezésre, amely megkönnyíti egy olyan eszköz felszerelését, amely biztosítja, hogy a motort csak negatív alkoholteszt-eredmény esetén lehessen beindítani.

Patrick Dean, a DAF igazgatótanácsának tagja és főmérnöke: „A DAF vezető szerepet tölt be a passzív és aktív biztonsági rendszerek terén egyaránt. A páratlan közvetlen és közvetett kilátás, a vezetőfülke kiváló stabilitása és a kategóriájában vezető szintű ergonómiai kialakítás most az új fejlett vezetéstámogató rendszerek teljes körével párosul, hogy még inkább megerősítsük vezető pozíciónkat a biztonság területén. Ez nem csupán az új generációs DAF-modellsorozatunk tulajdonosa és vezetője számára kiemelt fontosságú, hanem a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága szempontjából is fontos. A januártól alapfelszereltséggé váló új technológiákkal új iparági mércét állítunk fel a biztonság tekintetében.”


 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens