DAF XF 450 wins European Transport Award for Sustainability hh

A DAF XF 450 nyerte el a European Transport Award for Sustainability-díjat

 
Download
  • 2023. december 1., péntek
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Az új, hosszú távú teherszállításra alkalmas, új generációs DAF XF járműsorozatért a DAF Trucks megkapta a fontos European Transport Award for Sustainability-díjat (ETPN). Az elismerés tovább bővíti az XF sorozat által begyűjtött rangos címek lenyűgöző listáját, többek között az „International Truck of the Year”, a „Green Truck” és a „European Truck Challenge” díjat. A német Transport újság által adományozott ETPN az XF sorozat kiemelkedő tulajdonságainak újabb megerősítése.

 

Az European Transport Prize for Sustainability célja, hogy elismerje a haszongépjármű-ágazat azon vállalatait, amelyek támogatják a fenntarthatóságot és elkötelezettek a cél iránt. A Transport célja annak bemutatása, hogy a felelősségteljes és fenntartható kezdeményezések nagyon jól működhetnek együtt a jármű hatékonyságával és versenyképességével. 

Kategóriaelső hatékonyság

Hosszított és rendkívül aerodinamikus fülkéjével az új generációs DAF tehergépkocsik új etalont jelentenek a hatékonyság és fenntarthatóság terén, ami kategóriaelső, alacsony üzemanyag- és AdBlue-fogyasztással jár együtt.
A hatékonyságot tovább növelik a hosszú, akár 200 000 kilométeres szervizintervallumok, a kifejezetten alacsony olajszint a tengelyekben, ami lecsökkenti a belső súrlódást, az alacsony járműtömegek és az intelligens fejlett vezetéstámogató rendszerek, például a prediktív sebességtartás.
Emellett az új generációs DAF tehergépkocsi-sorozat páratlan közvetlen és közvetett kilátást kínál a járműből a szegmensen belül, így a legmagasabb szintű biztonságot garantálja a járművezető és a közlekedés többi résztvevője számára. A járművezetői kényelem terén a szakma legtágasabb és legfényűzőbb fülkéi teljesen új alapokra helyezik a kényelemről alkotott képünket. 

A legmeggyőzőbb résztvevő

Christine Harttmann, a Transport főszerkesztője és a zsűri tagja kiemelte a DAF hatékonyság terén elért eredményeinek jelentőségét, és kijelentette: „A dízel tehergépkocsik továbbra a beszerzési listák élén járnak. Ezért fontos és helyes, hogy a gyártók továbbra is fokozzák a belső égésű motorok hatékonyságát. A hagyományos meghajtású tehergépkocsik kategóriában több résztvevő is jelentős elkötelezettségről tett tanúbizonyságot. Végül azonban a DAF új generációs tehergépkocsi-tervezési koncepciója, amelyre a DAF XF 450 az egyik legjobb példa, nyerte meg a versenyt.”

Elkötelezettségünk elismerése

Bart Bosmans, marketing- és értékesítési igazgató, valamint a DAF igazgatótanácsának tagja: „Nagy örömünkre szolgál ez a fontos elismerés. A DAF új generációs tehergépkocsi-sorozata az innováció és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk bizonyítéka. Az XF 450 jól mutatja, milyen nagy erőfeszítéseket tettünk a szakma legkedvezőbb fogyasztású tehergépkocsijának megalkotása irányába.”

 
 
 

Sajtókapcsolat

Ön újságíró? Keressen bennünket a vállalatunkkal, termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, illetve bármilyen egyéb témával kapcsolatos bővebb tudnivalókért.

Rutger Kerstiens
Vállalati kommunikációs részleg

Telefon: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com

Rutger Kerstiens